Προκήρυξη ΑΣΕΠ -Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: Αδύναμος κρίκος οι ΥΕ (επιστολή)


Τους λόγους που οι ήδη εργαζόμενοι ΥΕ στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των οποίων ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 18/6, εξηγεί μία από αυτούς με επιστολή της που δημοσιεύθηκε στα social media. Συγκεκριμένα, η Μ.Τ., εργαζόμενη στο Πρόγραμμα σε δήμο του νομού Καρδίτσας, προβλέπει ότι 200-300 από τις, συνολικά, 1.177 ΥΕ θα καταληφθούν από υποψήφιους που δεν είναι ήδη εργαζόμενοι. Μάλιστα, όπως τονίζει, σχετική πρόβλεψη για την απώλεια θέσεων έχουν κάνει τόσο ο «γαλάζιος» βουλευτής Καρδίτσας και πρώην δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Άλλωστε, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει αλλαγές στην προκήρυξη, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:
Αγαπητοί ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Εναι πλέον γνωστό ότι ο αδύναμος κρίκος της προκήρυξης είναι η Υ.Ε. και οι συνάδελφοί που έχουν μόνο την ειδική εμπειρία.
Είναι προφανές ότι θα χαθούν πολλές θέσεις μας και το βασανιστικό ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ??
Απευθυνόμαστε στους εκλεγμένους στα προεδρεία και στο συντονιστικο του Β.σ.σ. και ρωτάμε??
Έγινε κακή εκτίμηση στρεβλή ενημέρωση εφησυχασμος ολιγωρία???
Μήπως προδοθηκαμε και πουληθηκαμε στον βωμό της προκήρυξης ως τα εξιλαστήρια θύματα??


Σε προγενέστερο χρόνο σε ερώτημα μου στο προεδρείο του νομου μου αν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για την απωλεια θέσεων μoy απάντησαν ότι είναι ακραίο και πολύ οριακό το σενάριο!!
Σε ολο αυτο τον αγώνα 18-19 Χρόνια βρεθήκαμε σε όλες τις μάχες σε απεργίες σε κόντρες με τα ΜΑΤ για τον κοινο στόχο όπως ορίζει η συναδελφική αλληλεγγύη!!.Τελικα μηπως υπήρξε μόνο ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ αλληλεγγύη????
Πώς αντέχει η συνείδηση όλων μας να χαθεί έστω και μια θέση???πόσο μάλλον όταν μιλούν για απώλεια 200-300 θέσεων???
Προς επιβεβαίωση αυτών που γράφω σε συνάντηση με τον βουλευτή Καρδίτσας κ.Γ.Κωτσο μας είπε ότι όντως θα χαθούν θέσεις και ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία. Δεν αλλάζει κάτι όσο διαρκεί η προκήρυξη αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο να βρεθεί τρόπος να απορροφηθούν όσοι θα χάσουν τις θέσεις τους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να ορισθει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων κ.Δ Παπαστεργίου για να του μεταφέρουμε τον προβληματισμό μας και την αδικία που γίνεται τις βάρος μας-άλλωστε ο ιδιος έχει πει ότι θα χαθεί το 10% των θέσεων της Υ.Ε.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ επιβάλλεται η παρουσία μας εφόσον ορισθεί συνάντηση ανεξαρτήτως ειδικότητας!! Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ!!!
Θα σας ενημερώσουμε για πιθανή συνάντηση!!
Ο ΑΓΏΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!
Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι !!!!

Σχόλια