ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΤΩΝ Η ΒΕΛΑ : ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ
Η πρωτοβουλία, η θέληση και το ταλέντο άλλαξαν την εικόνα του χωριού!
Ολοκληρώθηκε χθες, 08/07/20, με μεγάλη επιτυχία η πρωτοβουλία του συλλόγου Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η ΒΕΛΑ» για εικαστική παρέμβαση με ζωγραφική στους κάδους απορριμμάτων του χωριού.
Η ζωγραφική στους κάδους είναι ένα καινούργιο εγχείρημα που σκοπό έχει να ομορφύνει με χρώμα και θεματικό περιεχόμενο, τους παρεξηγημένους αλλά πολύ χρήσιμους για την καθημερινότητα και την υγεία των πολιτών, κάδους απορριμμάτων. Οι κάδοι βρίσκονται διάσπαρτοι στις γειτονιές των οικισμών, αποτελούν κομμάτι αυτών, αλλά παρόλα αυτά είναι αποκρουστικοί για το λόγο ακριβώς ότι φιλοξενούν ,για λίγο διάστημα τα σκουπίδια μας. Η ζωγραφική έρχεται ακριβώς για να αποκαταστήσει αυτή την παρεξήγηση και να κάνει πιο όμορφα και χαρούμενα τα σημεία της γειτονιάς.
Η ιδέα για τη δράση ήταν της νέας προέδρου του συλλόγου μας Κας Ευδοκίας Χελώνα η οποία βλέποντας το αποτέλεσμα από άλλες περιοχές που προηγήθηκαν θέλησε να το κάνει πράξη και στο χωριό μας. Στο κάλεσμα της ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι συγχωριανοί και όλα τα μικρά παιδάκια καθώς και το κοινοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος Ξηρομέρου .Η δράση διήρκησε τρεις ημέρες και ζωγραφίσθηκαν 28 μεγάλοι κάδοι και τέσσερις μικροί .Ο αυθορμητισμός ,το ταλέντο και η έμπνευση των «καλλιτεχνών» δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα που στο ξεκίνημα της δράσης, δεν περιμέναμε!.
Τόσο η θεματολογία όσο και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν και η προσοχή στη λεπτομέρεια έδωσαν αποτέλεσμα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Τα παιδιά και γενικώς οι συμμετέχοντες το χάρηκαν πάρα πολύ και το χωριό άλλαξε μονομιάς όψη και όλα φαίνονται ευχάριστα και όμορφα.
Τα μικρά και απλά πολλές φορές είναι ικανά να αλλάξουν την καθημερινότητα του χώρου χωρίς κόστος αλλά με θέληση ,αγάπη και ενδιαφέρον για το κοινό καλό παραμερίζοντας το Εγώ και προτάσσοντας το Εμείς!
Με το τέλος της δράσης η εθελοντική ομάδα ζωγράφισε τα όργανα της παιδικής χαράς, τα παγκάκια και προχώρησε στο καθαρισμό του χώρου.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Ευχαριστούμε τις /τους: Μαρίνα Τομαρά, Λίτσα Τόμπα, Κατερίνα Λιβάνη, Πάνο Πετρονικολό, Χρήστο και Δημήτρη Χελώνα, Θωμά Λιβάνη, Χρήστο Παπαζώη και την Ελευθερία Μακρή, για την ευγενική προσφορά τους σε μπογιές, πινέλα, νερά και παγωτά αλλά και την προσωπική τους εργασία .Τον Κυριάκο Τζοβόλα για τη διάθεση του φορτηγού του στη μεταφορά των κάδων, . Όλες τις κυρίες και τους κυρίους που συμμετείχαν στην καλλιτεχνική δράση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας. Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα παιδιά που ζωγράφισαν βγάζοντας όλο τους το ταλέντο με πολύ χαρά και αγάπη .Τους ευχόμαστε να είναι πάντα ευτυχισμένα και να έχουν χαρούμενα προσωπάκια σε όλη τους τη ζωή.
Ειδικές ευχαριστίες οφείλουμε να δώσουμε στον ακούραστο Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου Κο Πάνο Παλιογιάννη για τη βοήθεια που μας πρόσφερε όλες τις ημέρες της δράσης, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου που βοήθησαν σ το πλύσιμο και στην απολύμανση των κάδων.
…έτσι απλά όλα έγιναν ομορφότερα και χαρούμενα!!!
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


Σχόλια

 1. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Παπαζώη που έπλυνε τους κάδους και συμμετείχε στην Ζωγραφική.
  Κύριοι του Συλλόγου μην ξεχνάτε να αναφέρετε τους πραγματικούς εθελοντές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑΚΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΑ Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙ ΛΕΤΕ ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο σταικος για φωτου δεν περασε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΗΛΟΒΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΝΤΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΦΑΡΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καθαρισμός και βάψιμο κάδων και στο χωριό μέσα στα στους δρόμους τα χόρτα έχουν πνίξει της γειτονιές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Σταικος τους εξέφρασε δημόσια τα συγχαρητήρια αλλά και δια ζώσης .
  Παναγιώτης Σταικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πρώην πρόεδρε πάρε θέση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου