Τσίπρας: Να αποτραπεί το Oruc Reis από τα χωρικά μας ύδατα

«Γκρίζες ζώνες δεν υφίστανται και το τουρκολυβικό σύμφωνο είναι ανυπόστατο».
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Η συνάντηση διήρκησε πάνω από μία ώρα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: 
«Tους τελευταίους οκτώ μήνες υπάρχει μια επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, απέναντι σε αυτή την κλιμάκωση η χώρα οφείλει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται πολιτική συνεννόηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ενημέρωσε ενώ υπάρχει παραβίαση των δικαιωμάτων. Ελπίζουμε αυτές οι απειλές να μην πραγματοποιηθούν. Το μήνυμα που μετέφερα ξεκάθαρα στον κ. Μητσοτάκη είναι ότι οφείλει να αποτρέψει το Oruc Reis όταν αυτό επιχειρήσει εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας, όπως έπραξε η ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2018».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι ευρωτουρκικές οι διαφορές. Όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα της Ελλάδας, παραβιάζονται και της Ευρώπης. Στο βαθμό που υπάρχει κλιμάκωση το επόμενο διάστημα, ζήτησα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να ζητηθούν κυρώσεις απέναντι στη Τουρκία».
Ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης πως «η  διαφορά μας με την Τουρκία είναι μια υφαλοκρηπίδα που ταυτίζεται με την ΑΟΖ. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη. Γκρίζες ζώνες δεν υφίστανται και το τουρκολυβικό σύμφωνο είναι ανυπόστατο».


koutipandoras.gr

Σχόλια