«Γαλάζια μαχαιρώματα» για το μεταναστευτικό: Για απαξίωση καταγγέλλει τον Μηταράκη ο Δήμαρχος Μεσολογγίου

 

https://iaitoloakarnania.gr/

Την πλάτη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου έχει γυρίσει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης με τον «γαλάζιο» Δήμαρχο Κώστα Λύρο να κάνει λόγο για απαξίωση και να τον καλεί απεγνωσμένα σε συνάντηση κάνοντας έκκληση ακόμη και στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να μεσολαβήσουν.

Η «γαλάζια» κυριαρχία στις αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι δεν εξελίσσεται με τους καλύτερους οιωνούς για τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, καθώς υπάρχει μια «παγωμάρα» ανάμεσα σε στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου που ανήκουν σε αντίθετα «γαλάζια» πολιτικά στρατόπεδα, αλλά πλέον και κυβερνητικά στελέχη γυρίζουν την πλάτη σε μια δύσκολη καμπή για τον ιστορικό Δήμο της χώρας που ταλανίζεται από το μεταναστευτικό τους τελευταίους μήνες.

Μετά το εκατέρωθεν άδειασμα τον Απρίλιο του 2020 με την φημολογούμενη έλευση μεταναστών στο Μεσολόγγι, η σχέση ανάμεσα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο έχει ψυχρανθεί, με τον τελευταίο μάλιστα να ζητά για τρίτη φορά απεγνωσμένα συνάντηση για το μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί το Μεσολόγγι.

Εκτός αυτού, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή και προς τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Κώστα ΚαραγκούνηΜάριο Σαλμά και Σπήλιο Λιβανό από τους οποίους ζητά να μεσολαβήσουν και ορίσουν συνάντηση εργασίας με τον κ. Μηταράκη, οι οποίοι ωστόσο προσπαθούν να χειριστούν διπλωματικά το ζήτημα που έχει προκύψει στο Μεσολόγγι.

Όπως είναι γνωστό ο Κώστας Λύρος έχει απευθυνθεί στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Απρίλιο, αμέσως μετά τα γεγονότα που απέτρεψαν να γίνει δομή μεταναστών το δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Αλλά και μετέπειτα -τον Ιούνιο- όταν η πόλη άρχισε να δέχεται και νέο «κύμα» μεταναστών, αυτή την φορά με εγκατάσταση σε κατοικίες.

«Η απαξίωση που βιώνουμε από τον κ. Μηταράκη δεν είναι μόνο στο πρόσωπο του Δημάρχου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Αλλά κυρίως προς τους 35.000 κατοίκους του Δήμου μας και όσους αγωνιούν για αυτή την συνεχιζόμενη εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας. Ελπίζουμε ότι όχι μόνο θα μας δεχθεί άμεσα ο Υπουργός, αλλά θα μπει φραγμός και θα μεταφερθούν ισοδύναμα μετανάστες σε άλλες περιοχές που δεν φιλοξενούν καθόλου» δήλωσε σχετικά ο Κώστας Λύρος.

«Είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα» που θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος…

Σχόλια