Καπετάν Νικόλα στο τελευταίο σου μπάρκο για το Μεγάλο Ταξίδι σου μια Ιαχή ακούγεται δυνατά :


Καπετάν Νικόλα  στο τελευταίο σου μπάρκο για το Μεγάλο Ταξίδι σου μια Ιαχή ακούγεται  δυνατά :
Άξιος .Άξιος Άξιος για να φτάσει και στο τελευταίο λιμάνι στα πέρατα της Οικουμένης που ταξίδευσες .!!!
Γεννήθηκες λίγο πριν το 40 στον Αστακό από αγρότες γονείς τον μπάρμπα Αποστόλη και την θειά Πανωραία   , μέλος πολύτεκνης οικογένειας  και μεγάλωνες σε χρόνια δύσκολα τα παιδικά σου χρόνια .
Το ψωμί στην στεριά  είναι λιγοστό και δεν φθάνει για όλους .
Έτσι αποφασίζεις να στραφείς στην θάλασσα, όπου  δαμάζοντας τα κύματα, βελτιώνεις συνεχώς την ζωή σου και αφού με την εκλεκτή σύντροφό σου την Λόλα αποκτάτε δύο χαριτωμένα παιδιά την Πανωραία ,οι οποία είναι μια ευγενέστατη  υπάλληλος του Δήμου, με την οποία είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της τέσσερα χρόνια , και πέρα από την ευγένεια και την εργατικότητα την χαρακτήριζαν ,η υπευθυνότητα , η καλοσύνη και η ανθρωπιά ,για τα οποία την είχα επαινέσει δημόσια επανειλημμένα με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει την απόλυτη εκτίμηση και αγάπη μου και τον Αποστόλη ο οποίος ήταν συμμαθητής με την κόρη μου και ερχόταν από μικρό παιδάκι στο σπίτι μας , ο οποίος  σε ξεπέρασε και ενώ εσύ δούλευες σε ξένα  καράβια ο Αποστόλης άρχισε να  χτίζει τον δικό του στόλο διαπρέποντας συνεχώς   και δικαίως   εσύ καμάρωνες για τη μεγάλη του πρόοδο .!!!
Όμως ήσουν πολύ τυχερός ,αφού ο θεός σου χάρισε χαριτωμένα και γερά εγγόνια από την Πανωραία και τον Αποστόλη, τα οποία λάτρευες .!!!
Μαζί μας ενώνει μια άδολη ,αγνή  δυνατή οικογενειακή φιλία 45 χρόνων και τα τελευταία 41 χρόνια είχα την τιμή να με έχεις οικογενειακό σου γιατρό , για το οποίο σου είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων .!!!!  
Καλό ταξίδι καλέ μου φίλε Νίκο .
Εύχομαι ο πανάγαθος θεός, να δίνει  δύναμη και κουράγιο στους δικούς σου ανθρώπους , να σε θυμούνται με αγάπη και θαυμασμό ,γιατί το άξιζες και μπορούν να είναι υπερήφανοι για εσένα .   

Σχόλια


  1. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Πανταζή για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου .
    Αποστόλη σου πρέπουν πολλές ευχαριστίες για τις μεγάλες δωρεές σου στο Αστακό ,στην πόλη που γεννήθηκες και μεγάλωσες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου