Κώστας Γεωργούλας : Καλό και ανέμελο καλοκαίρι σε παιδιά, γονείς και προσωπικό των ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου



Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου να εξελίσσονται σε έναν ισχυρό θεσμό κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια. Ξεκινήσαμε την πορεία μας πριν πέντε χρόνια σε ένα δρόμο κακοτράχαλο όπου ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια, πετύχαμε πολλά για τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου μας!

Σε σύντομο χρονικό διάστημα (1 χρόνο), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καταφέραμε να κάνουμε όλες τις εργασίες, να αποκτήσουμε 3 άδειες λειτουργίας με τροποποιήσεις, να φτιάξουμε 3 κανονισμούς λειτουργίας και να λειτουργήσουμε 3 ΚΔΑΠ που παρέχουν υψηλές υπηρεσίες στους γονείς και τα παιδιά τους για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος.

Ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 4 συνεχή έτη με το τρέχον έτος, καθιστώντας τα ΚΔΑΠ βιώσιμα και αυτόνομα σε σχέση με τον Δήμο και την χρηματοδότηση που παρέχει.

Καταφέραμε να προσλάβουμε 13 εργαζόμενους δίνοντας εργασία σε νέους και νέες πολίτες μας.

Τα ΚΔΑΠ επισκέπτονται καθημερινά 220 παιδιά περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους γονείς να εργαστούν έχοντας τα παιδιά τους σε ασφαλές περιβάλλον.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και του κόπου που καταβάλλουν όλοι σε αυτή την προσπάθεια ανασύνταξης στη μετά-κορωνοϊό εποχή, θέλω να ευχηθώ στα παιδιά, στους γονείς και στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ καλό και ανέμελο υπόλοιπο καλοκαιριού.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα το αξιόλογο προσωπικό των ΚΔΑΠ για την αφοσίωσή τους στο όραμά μας, που είχε, έχει και θα έχει πάντα στο επίκεντρο το παιδί, έχοντας ως προτεραιότητα τα γερά θεμέλια για το μέλλον!

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχόλια