Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ..

 


Κοινωνικός αυτοματισμός ...

και η μετεξέλιξη του σε κοινωνικό κανιβαλισμό …

Ο όρος κοινωνικός αυτοματισμός εισήχθη πρόσφατα στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή. Πρόκειται μέσες άκρες για την ακόλουθη φιλοσοφία και πρακτική: όταν μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα αντιδρά (δικαίως ή αδίκως) σε μια ρύθμιση που την αφορά προσπαθούμε να στρέψουμε την υπόλοιπη κοινωνία εναντίον της ή περιμένουμε αυτό να συμβεί λόγω των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας που δημιουργούν στους υπολοίπους πολίτες .

Ο κοινωνικός αυτοματισμός ασκείται με σκοπό να αποπροσανατολίσει το κοινό από την ρίζα του κάθε προβλήματος και να δημιουργήσει εξιλαστήρια θύματα, πάνω στα οποία θα πέφτει η κατακραυγή και τα οποία θα δικαιολογούν τον λόγο εφαρμογής των Χ μέτρων. Είναι η τακτική που παλιά ονομαζόταν "διαίρει και βασίλευε" κι είναι πολύ αποτελεσματική, διότι παρακολουθούν την αλληλοεξόντωση, χωρίς να λερώσουν καθόλου τα χέρια τους.
Συνήθως χρονικά, προ της δημοσιοποίησης των μέτρων που προκαλούν τις αντιδράσεις των θιγομένων, προηγείται μία περίοδος όπου τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν να απαξιώσουν ηθικά και αναδείξουν ως προνομιούχο και παρασιτικά βιούσα την «ομάδα» που πρόκειται να τεθεί στο στόχαστρο. Ακολουθούν διαρροές των υπό σύνταξη μέτρων για να βολιδοσκοπηθούν τυχόν αντιδράσεις, τα μέτρα αυτά παρουσιάζονται από μέρος των μέσων ενημέρωσης ως τομές και μεταρρυθμίσεις που σπάζουν στεγανά και εμπεδώνουν τη διαφάνεια, ενώ οι αναμενόμενες αντιδράσεις αυτών που τυχόν θίγονται κατατάσσονται πάρ’αυτά στην κατηγορία του εξοβελισταίου συντεχνιασμού.
Με αυτά τα δημοσιεύματα δημιουργείται στο κεφάλι του μεμονωμένου πολίτη ένας αόρατος επικινδυνότατος εχθρός που είναι ο "έξυπνος" απείθαρχος συμπολίτης και μετατοπίζεται η σκέψη του από το πραγματικό πρόβλημα
Δεν είναι δυνατόν να επιλέγεται η λογική του "διαίρει και βασίλευε", την στιγμή ακριβώς που χρειάζεται η μεγίστη δυνατή κοινωνική συναίνεση .
Ο κόσμος στον οποίο απευθύνονται , ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΕΝ έχει «μνήμη χρυσόψαρου»
Όλοι οι δημότες ξέρουν ότι τα ίδια φυσικά πρόσωπα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων άλλοτε ως συμπολίτευση κι άλλοτε ως αντιπολίτευση ανακυκλώνονται και εναλλάσσονται ως Δημοτική Αρχή .
Είναι φανερό για την υπάρχουσα κατάσταση της ύδρευσης και όχι μόνο , αναλογικά και διαχρονικά , αυτοί αποκλειστικά φέρουν και τις ευθύνες. Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα και δίκαιο τολμούν και μιλούν όταν διαχρονικά οι δημότες καταβάλουν αγόγγυστα τα δημοτικά τέλη και μάλιστα από τα πιο αυξημένα και οι δημοτικοί άρχοντες που διαχειρίστηκαν διαχρονικά πακτωλό χρημάτων δεν έχουν καταφέρει να διασφαλίσουν την συνεχής και απρόσκοπτη παροχή καταλλήλου πόσιμου νερού προς όλους τους δημότες τους..
Αν θέλουν λοιπόν ας συζητήσουμε ακόμη για τη σύσταση φορέα δευαξ, για το κανονισμό ύδρευσης και τις βελτιώσεις που απαιτούνται και την θεσμική εφαρμογή του , για τα αποτελέσματα του ποιοτικού έλεγχου του νερού ύδρευσης, για την υγεία των πολιτών ,για το έλλειμμα χρήσης μόνο για την ύδρευση του οικονομικού έτους 2019 που ανέρχεται στο ποσό των - 119.000ευρω ,για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, για τα χρέη του δήμου Ξηρόμερου σε διαταγές πληρωμής , κατασχέσεις ...που υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ;,
Ο κοινωνικός αυτοματισμός, είναι η µάνα και ο πατέρας του φασισµού, ο πιο «εύκολος» φασισµός , ο πιό βολικός και πιό επικίνδυνος γιατί είναι καµουφλαρισµένος φασισµός , αφού έχει ως στόχο να διοχετεύσει την ανθρώπινη οργή και αγανάκτηση στο αλληλοφάγωμα
Εν κατακλείδι, ας μην γίνουμε μέλη του κοινωνικού αυτοματισμού, δεν πρέπει να φαγωθούμε μεταξύ μας, αλλά να βρούμε την ρίζα του προβλήματος και να διεκδικήσουμε την λύση του.
Το να καταγγείλεις ονομαστικά και συγκεκριμένα μια κατάσταση δημοσίου συμφέροντος είναι τελείως διαφορετικό από το να καταγγέλλεις και μάλιστα ανώνυμα συμπολίτες σου σε έναν οποιοδήποτε blogger .
Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ..
ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια