Κορονοϊός: Σε «Νοσοκομείο Αναφοράς» μετατρέπεται το Νοσοκομείο Αγρινίου

 

Σε δηλώσεις του στο AgrinioNet.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και νευροχειρουργός Κώστας Μπακόπουλος μιλά τόσο για τα κρούσματα στο νοσοκομείο Αγρινίου όσο και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Ο κ. Μπακόπουλος μιλά επίσης και για το νοσοκομείο Αγρινίου το οποίο αναβαθμίστηκε από το υπουργείο υγείας σε νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό (και τυπικά στις 24 Αυγούστου) και υποστηρίζει ότι πρόκειται για υποβάθμιση και όχι για αναβάθμιση αφού δεν είναι κατάλληλα στελεχωμένο από ιατρικό προσωπικό τέτοιο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τον covid-19.

«Ακόμη δεν υπάρχει ασφαλής πληροφορία, δεν είναι 100% επιβεβαιωμένα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε να βγουν τα τελικά αποτελέσματα. Οι πληροφορίες μιλούν για τρία άτομα. Πρόκειται για σχετικά νέα άτομα, πλην ενός. Ο ένας από τους δυο ασθενείς νοσηλεύεται αλλά για άλλη αιτία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο Αγρινίου πρόκειται να αναβαθμιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού. Ο κ. Μπακόπουλος δηλώνει όμως ότι δεν πρόκειται για αναβάθμιση αλλά για υποβάθμιση. Θα μπορούσε να είναι νοσοκομείο αναφοράς εάν είχαμε ακουστεί σε αυτά που είχαμε ζητήσει για στελέχωση του νοσοκομείου για ενίσχυση της μονάδας εντατικής θεραπείας. Σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε την δυνατότητα να μπορέσουμε να προσφέρουμε παραπάνω υπηρεσίες νοσηλείας ασθενών που νοσούν. Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα παρά μόνο ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό. Χωρίς ιατρικό προσωπικό που να υποστηρίζει το νοσηλευτικό και να υποστηρίζεται από αυτό δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Σαφώς λοιπόν αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του νοσοκομείου αναφοράς, τουλάχιστον όπως εμείς εννοούμε το ρόλο αυτό. Δηλαδή να μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες για ανθρώπους που πλέον νοσούν».

Σχόλια