Βασίλης Διγαλάκης: Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού ο υφυπουργός Παιδείας

 


Τι αναφέρει στην ανάρτησή του για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης όπου ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα παραμείνει σε καραντίνα, αφού μέλος της οικογένειας του βρέθηκε θετικό στο νέο κορωνοϊό.

Σ​ήμερα στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» δήλωσε πως όταν βρέθηκε το άτομο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος θετικό στον SARS-COV2, αν και δεν είχε κανένα σύμπτωμα, όλη η οικογένεια προχώρησε σε ανάλογα τεστ, τα οποία είχαν αρνητικά αποτέλεσμα. Ωστόσο μένουν σε καραντίνα και σε κατ΄οίκον περιορισμό και θα επαναλάβουν το τεστ σε μια εβδομάδα.

Σε περίπτωση που το δεύτερο τεστ βγει αρνητικό ο υφυπουργός θα επιστρέψει στο γραφείο του. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν και διαμένουν όλοι στο ίδιο σπίτι, κρατούν τις αποστάσεις τους.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του τόνισε την επικινδυνότητα του ιού λόγω της έντονης μεταδοτικότητάς του και των ασυμπτωματικών ασθενών, ευαισθητοποιώντας τους τηλεθεατές ότι ο ιός προσβάλει χωρίς διακρίσεις.

Τελειώνοντας, ξεκαθάρισε πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια: Συγκεκριμένα, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί από τον Ιούνιο, θα γίνει και με απόσταση και με φυσική παρουσία, με τα μέτρα προστασίας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, όπου αυτό καθίσταται δυνατό.

Επιπλέον διευκρίνισε πως το Υπουργείο θέλει τους φοιτητές να επιστρέψουν στ’ αμφιθέατρα και να μην μείνουν και άλλο εκτός. Για αυτό, αν και οι μεγάλες διαλέξεις όπου συμμετέχουν πολλά άτομα θα γίνουν από απόσταση, οι μικρότερες όμως θα πραγματοποιούνται εντός των Πανεπιστημίων και με μάσκα.

Πηγή: thecaller.gr

Σχόλια