Νίκος Θωμά Νταής:Ο Κορονοϊός Μας Απειλεί – Ανοίξτε Το Νέο Κτήριο Του Κ.Υ. Μύτικα – «Άρατε Πύλας»

 

Ενώ σε μία εβδομάδα στήθηκαν Νοσοκομεία επάνω σε καράβια και αθλητικούς χώρους, εμείς επί 3 χρόνια περίπου, κρατάμε κλειστό το νεοανεγερθέν σύγχρονο κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα, αφού από αδιαφορία των ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ παραμένει αδιαμόρφωτος ο περιβάλλοντας χώρος!!
Το αδιανόητο του όχι τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος (διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίομεν την κάμηλον), είναι ότι έμειναν ανεκτέλεστες οι εργασίες του χώρου, αφού υπάρχει σχετική πίστωση 200.000 €, η οποία μέχρι σήμερα παραμένει αδιάθετη! Άκουσον, άκουσον! Φρίξον Ήλιε!
Προ 2 μηνών περίπου υπογράφτηκε πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής από την 6η ΥΠΕ και ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έργων κ. Τζαχρήστα. μαζί με την Επιτροπή της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ, επισκέφτηκαν το νέο κτήριο του Κ.Υ. και οι μηχανικοί της Υπηρεσίας, ανέλαβαν να συντάξουν Τεχνική Μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και όποιων άλλων ελλείψεων σημείωσαν κατά την παραλαβή.
Ενώ διεπράχθη το πρώτο αμάρτημα, κινδυνεύουμε και από δεύτερο και μάλιστα σήμερα που απειλούμαστε από τον κορονοϊό, αφού η μελέτη και η εν συνεχεία διαδικασίες για την εκτέλεση των εργασιών δεν φαίνονται στον ορίζοντα…, αν και έπρεπε να συντελεστούν με γρήγορο ρυθμό για τον επιπλέον λόγο ότι ο Μύτικας και τα απέναντι του νησιά Κάλαμος και Καστός κατακλύστηκαν το Καλοκαίρι από ντόπιους και ξένους τουρίστες και οι υπηρετούντες γιατροί και νοσηλευτές και ο οδηγός ασθενοφόρου στο παλαιό, όπου σαπίζει προκατασκευασμένο από το 1958, έκαναν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιφρουρήσουν την υγεία του κόσμου, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην υψηλή αποστολή και το λειτούργημα τους, μη παραλείποντας ακόμη, να συνοδεύσουν οι ίδιοι, ακόμα και ο Δντης κ. Χρόνης με το ασθενοφόρο τους ασθενείς σε επείγουσες περιπτώσεις στα πλησιέστερα Νοσοκομεία, Λευκάδας, Αγρινίου, Ρίου. Τους είμαστε ευγνώμονες!
Για την καθυστέρηση αυτή διαμαρτυρήθηκα στην 6η ΥΠΕ, τόσο στον πατριώτη μου Ηπειρώτη Αναπληρωτή Διοικητή κ. Νικόπουλο και στην Τεχνική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, στην κα Γεωργίου, τονίζοντας τους την κατεπείγουσα επίλυση του χρονίζοντας αυτού μικροπροβλήματος!
Στον αγαπητό Μυτικιώτη Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νίκο Παπαναστάση, οποίος μαζί με τον Βουλευτή του ιδίου κόμματος κ. Καραθανασόπουλο, προ αρκετών μηνών είχαν καταθέσει ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση, εισηγήθηκα να τηλεφωνήσει στον συνάδελφο του κ. Καραθανασόπουλο, να επισκεφτεί την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα και να πιέσει για την προώθηση της όλης διαδικασίας.
Δεν θα φεισθώ κόπων και προσπαθειών για την ανάδειξη των προβλημάτων του Κ.Υ. Μύτικα και όπως έχω τονίσει με άλλα δημοσιεύματα μου αποτελεί μέγιστη ΕΥΚΑΙΡΙΑ, όχι μόνο να ανοίξουμε το νέο κτήριο, αλλά και να το ενισχύσουμε με Βιοιατρικό εξοπλισμό, για να αποτελέσει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα της Πρωτοβάθμιας Υγείας, για την εγκαταλελειμμένη περιοχή μας.
Φύλακες ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ! «Η καιροί ου μενετοί»!
Επέρχεται δυσοίωνος Χειμώνας! «HANNIBAL ANTE PORTAS = Ο Αννίβας προ των Πυλών», όπως είπαν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι όταν τους απειλούσε ο Καρχηδόνιος Αννίβας.
Εμείς προειδοποιούμε. Ο κορονοϊός προ των Πυλών…
Εγώ αναφωνώ… ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΑΙ σαν ιεροψάλτης.
Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

Σχόλια