Κοινή επιστολή των Δημάρχων Αιτωλοακαρνανίας για τον αποκλεισμό των δικαιούχων από τα ΚΔΑΠ

 


Κοινή επιστολή προς το Γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Εσωτερικών, την Υφυπουργό Εργασίας, τους Βουλευτές Ν.Αιτωλοακαρνανίας, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, απέστειλαν οι δήμαρχοι Αιτωλοακαρνανίας, σχετικά με το σοβαρό θέμα του αποκλεισμού ωφελούμενων από τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Όπως τονίζουν οι Δήμαρχοι, ο αποκλεισμός αυτός θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Θέμα: Επιστολή Δημάρχων Αιτωλ/νίας για αποκλεισμό ωφελούμενων Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι,

Εξετάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους μας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής» για την προσεχή περίοδο, εκτιμούμε ότι ο αποκλεισμός δικαιούχων από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) θα επιφέρει εξόχως σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή εκατοντάδων οικογενειών. Διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο και οι συγκεκριμένες Δομές αποτελούν τη βασική, αν όχι τη μοναδική, διέξοδο για τα παιδιά, ειδικά στην περιφέρεια. Ως εκ τούτου, με τον αποκλεισμό τους επιβαρύνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός με ανυπολόγιστες, μάλιστα, συνέπειες.

Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις θα είναι εξίσου σοβαρές σε εργασιακό επίπεδο, δεδομένου ότι διακυβεύονται θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι και μάλιστα επιστήμονες, η απορρόφηση των οποίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στην περιφέρεια. Ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας της χώρας. Σας επισημαίνουμε ότι, οι ημερομηνίες είναι πολύ πιεστικές, καθώς την 31η Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων με κίνδυνο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, να οδηγηθούν εκατοντάδες στην ανεργία.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα ΚΔΑΠ αποτελούν βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής πολιτικής που ασκούν οι Δήμοι μας προσφέροντας σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο.

Ακόμη και την ύστατη στιγμή, ζητούμε να ενισχυθεί το Πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και σας καλούμε να στηρίξετε τις Δημοτικές Δομές εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα ΚΔΑΠ, τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτές και τη βιωσιμότητα των αντίστοιχων δημοτικών φορέων.

Οι υπογράφοντες Δήμαρχοι Αιτωλ/νίας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Κων/νος Λύρος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Γιώργος Παπαναστασίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Βασίλης Γκίζας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ Σπύρος Κωνσταντάρας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Σχόλια