Προκλητική απευθείας ανάθεση από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου

Συνεχίζεται εν μέσω καλοκαιριού το πάρτι αδιαφανών απευθείας αναθέσεων του Δήμου Ξηρομέρου.

Συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΞ αποφάσισε την απευθείας ανάθεση για τις Εργασίες επισκευής Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Παλαιομάνινας και τη δημιουργία ΚΔΑΠ εκτιμώμενης αξίας 18.000 ευρώ στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΤΣΕΛΙΟΥ Α.Ε. από το Αγρίνιο που φαίνεται να έχει πάρει… εργολαβία ότι έργο κινείται στον Δήμο Ξηρομέρου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει χιλιάδες ευρώ στη θητεία της νυν δημοτικής αρχής, ενώ είναι η ίδια εταιρεία που επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Αθανάσιο Μαυρομμάτη για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ συνολικού ποσού προσφοράς 72.170,79 € (με Φ.Π.Α.) και με την σκανδαλώδη έκπτωση του 3% (!).

Σε ότι αφορά τη δημιουργία του ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας παρατηρούμε υπερκοστολογημένες προμήθειες που με το ίδιος κόστος θα μπορούσαν να εξοπλιστούν δυο Δομές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τρεις λεκάνες κοστίζουν 540 ευρώ (!).

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ξεπληρώνονται «πολιτικά γραμμάτια», ωστόσο πρόκειται για ενέργειες της δημοτικής αρχής που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Μην ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή που διοικεί τον Δήμο Ξηρομέρου σήμερα, ήταν αυτοί που θεωρούσαν αδίκημα τις απευθείας αναθέσεις και δήλωναν ότι αυτό θα το καταργήσουν.

Ωστόσο, ήδη σε ένα χρόνο έχουμε δει αρκετές απευθείας αναθέσεις του Δήμου σε οικονομικούς φορείς με πρόφαση την πίεση του χρόνου, ενώ πρόσφατα είδαμε απευθείας ανάθεση σε υποψήφια  στέλεχος της δημοτικής αρχής και με αφορμή την τελευταία απευθείας ανάθεση για τις εργασίες στο υπό δημιουργία ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι απευθείας αναθέσεις έχουν καταστεί κανόνας, πλέον, στο Δήμο Ξηρομέρου, βρίσκοντας έρεισμα ακόμη και πληθώρα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδονται με αφορμή την πανδημία λόγω κορωνοϊού.

Ακολουθεί η απευθείας ανάθεση για το νεοσύστατο ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας





Σχόλια

  1. μην ξεχνάμε και τα δέκα χιλιάρικα απευθείας αναθέσεις που έκανε η νεα διοίκηση για το γυμναστήριο παπαδατου
    χωρις να γίνει καμιά εργασία η μονη εργασια που έγινε ηταν η αλλαγή κλειδαριας .
    10.000 ευρω για την νομιμοποίηση του κτηρίου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή και κατάντανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Δείτε και άλλες αναθέσεις από την κοινωφελή χωρίς καμία πρόσκληση σε φίλους και κολλητούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ο κύριος αντιδήμαρχος από παπαδατες που έβριζε τον εν λόγω εργολάβο τι έχει να πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Ο εργολάβος που κατηγορουσε αυτη η δημοτική αρχή ότι ήταν δισπλεκομενος με την προηγούμενη τωρα του δίνει απευθείας αναθέσεις 18.000 ευρώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Αυτά είναι ψιλολόγια .
    Έχουν δώσει άλλα και άλλα και το πάρτι καλά κρατά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου