«Το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για νοσηλεία covid19» λένε οι εργαζόμενοι- “Εντολές εκτελώ” τους απάντησε ο διοικητής

 

«Το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν πληροί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για άμεση λειτουργία νοσηλείας του covid19», αναφέρει  σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Το Σ.Ε.Ν.Α. εκφράζει μια σειρά αιτημάτων και υποστηρίζει εξάλλου πως ζητώντας ενημέρωση από τον διοικητή έλαβε την εξής απάντηση: «Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και εκτελώ εντολές του Υπουργείου άσχετα αν το Νοσοκομείο είναι σε θέση να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο διαλογής και αναφοράς».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου:

Μετά από έκτακτο συμβούλιο του Σ.Ε.Ν.Α στις 24/8/20  ημέρα Δευτέρα με θέμα τη  λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου ως αναφοράς (covid-19).

Ενημερώνει: Το Νοσοκομείο με τη στελέχωση που έχει με δυσκολία ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως Νοσοκομείο διαλογής, πως γίνεται με την ίδια στελέχωση να γίνει Νοσοκομείο αναφοράς (νοσηλεία ασθενών με covid-19).

Εκφράζοντας την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας ζητήσαμε από τον διοικητή του Γ.Ν.Α να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το υπουργείο (στελέχωση, χωροταξικοτητα)μας ανέφερε: «Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και εκτελώ εντολές του Υπουργείου άσχετα αν το Νοσοκομείο είναι σε θέση να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο διαλογής και αναφοράς».

Το Σ.Ε.Ν.Α. δεν αντιτίθεται στη δημιουργία του Νοσοκομείου σαν κέντρο αναφοράς, αλλά εκφράζοντας τη φωνή των εργαζομένων και την αγωνία των πολιτών προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του, προτείνει:

  1. Άμεση κάλυψη των κενων θέσεων Ιατρικού  Νοσηλευτικού και παραιατρικου προσωπικού.
  2. Την προμήθεια αναλυτή μοριακού ελέγχου των test.
  3. Διαλογή των περιστατικών  triaz με την παρουσία Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.
  4. Επάρκεια ΜΑΠ (μέτρα ατομικής προστασίας)και την καταλληλότητα αυτών.

Συμπερασματικά το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν πληροί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για άμεση λειτουργία νοσηλείας του covid19.

Αναμένουμε τις ενέργειες της διοίκησης ούτως ώστε να δημιουργήσει τις προδιαγραφές που χρειάζονται για την ασφαλή, ποιοτική, και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών covid 19.

Σχόλια