ΛΑΣ Ακτίου-Βόνιτσας: Πρόταση ψηφίσματος για άμεση επαναλειτουργία του ΚΥ Κατούνας σε 24ωρη βάση

 


Πρόταση ψηφίσματος πρόκειται να καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου – Βόνιτσας, με αφορμή την οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει το ΚΥ Κατούνας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης (29/9).

Αναλυτικά:

“Με αφορμή την οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει το ΚΥ Κατούνας, που πλέον έχει μετατραπεί σε κέντρο συνταγογράφησης καθώς κλείνει κάθε μεσημέρι και όλα τα σαββατοκύριακα, ως παράταξη παίρνουμε την πρωτοβουλία να φέρουμε Ψήφισμα στο ΔΣ της Τρίτης 29/9/20 και καλούμε τα μέλη του ΔΣ να το ψηφίσουμε ομόφωνα και να εκφράσουμε την απαίτηση μας προς το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, για άμεση επαναλειτουργία του ΚΥ σε 24ωρη βάση, πλήρους εφημεριών όλες τις μέρες του χρόνου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΘΕΜΑ: ΆΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΚΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η οριακή κατάσταση του ΚΥ Κατούνας που πλέον το έχουν μετατρέψει σε κέντρο συνταγογράφησης είναι αποτελέσματα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, των δημόσιων μονάδων υγείας, από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούν να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες ούτε σε “κανονικές συνθήκες” και πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες πανδημίας του COVID-19.

Το ΚΥ Κατούνας κλείνει κάθε μεσημέρι και όλα τα σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα μια ολόκληρη περιοχή της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος αλλά και άλλων χωριών του δήμου Ξηρομέρου να είναι ακάλυπτες από ιατρική παροχή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο ως δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας απαιτούμε για το ΚΥ Κατούνας:

● Να χρηματοδοτηθεί με τα απαραίτητα κονδύλια. Να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού(ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού) με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα για πλήρη στελέχωση και λειτουργία του σε εφημεριακή 24ωρη βάση.

● Πλήρη στελέχωση του ασθενοφόρου με πλήρωμα και οδηγούς με κάλυψη σε 24ωρη βάση.

● Να εξοπλιστεί άμεσα με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομή, όπως και με τα απαιτούμενα αναλώσιμα ώστε να έχει αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Σχόλια