Το μέλι της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου


 Ο συγχωριανός μας Σπύρος Δημ. Ζορμπάς ασχολείται με τη μελισσοκομία από το 2018. Ξεκίνησε δειλά-δειλά με 5 κυψέλες και σήμερα διαθέτει περί τις 20.

Το μέλι που παράγει προέρχεται από άνθη (ανθόμελο) κι από λυγαριά και βελανίδια. Φέτος ξεκίνησε μια δοκιμαστική προσπάθεια και για έλατο.

Ο συγχωριανός μας παραγωγός, μας ανέφερε ότι η περιοχή που εδρεύει το μελισσοκομείο του είναι η θέση “Λακκαφίλη”.

Η περιοχή αυτή προσφέρεται για την άσκηση της μελισσοκομίας καθόσον είναι θερμή περιοχή με μεγάλη βιοποικιλότητα (πλήθος μελισσοκομικών φυτών).

Το παραγόμενο μέλι, λόγω των τοπικών του χαρακτηριστικών έχει μεγάλη ζήτηση έναντι του μελιού από άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου. Να σημειωθεί ότι το μέλι το προσφέρει, όπως συλλέγεται από την κυψέλη, χωρίς να υποστεί κάποια επεξεργασία, που υποβαθμίζει την ποιότητά του.

Την καλή ποιότητα του παραπάνω προϊόντος εγγυώνται η εμπειρία του γύρω από την σύγχρονη μελισσοκομία κι ο κατάλληλος εξοπλισμός, τον οποίο διαθέτει ο συγχωριανός παραγωγός.

Το μέλι διατίθεται στη Χρυσοβίτσα και στην Αθήνα. Για παραγγελίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε στον ίδιο στο τηλ. 6987990985 ή στο τηλ. 26460-93286 (Δημ. Ηρ. Ζορμπάς).

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ




Σχόλια