Ομαλά η πρώτη μέρα στα Δημοτικά Σχολεία της ΑιτωλοακαρνανίαςΔεν προκάλεσαν προβλήματα οι "αρνητές της μάσκας"-τι γίνεται με τα κενά εκπαιδευτικών

Αν και οι μεγαλύτεροι φόβοι για πιθανά προβλήματα με τους αρνητές χρήσης μάσκας, εστιάζονταν στα Δημοτικά Σχολεία και ευρύτερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, φαίνεται ότι η σημερινή πρώτη και κρίσιμη μέρα, κίνησε ομαλά.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τους οποίους επικοινώνησε το agriniopress.gr.

Η Διεύθυνση έχει επικοινωνήσει με τα περισσότερα σχολεία και δεν καταγράφτηκαν περιπτώσεις άρνησης χρήσης μάσκας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως πολλοί εκπαιδευτικοί, ήταν “ελαστικοί” με την εφαρμογή του μέτρου και πληροφορίες αναφέρουν πως επέτρεπαν σε μαθητές να βγάζουν τις μάσκες τους, όταν αισθάνονταν ενόχληση.

Αυτό πιθανότατα να γίνει και τις επόμενες μέρες, μέχρι τα παιδιά να συνηθίσουν. 

Γενικότερα, δεν ασκείται πίεση, ειδικά στα παιδιά μικρών ηλικιών.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Πρωτοβάθμια, δεν έχει επιδοθεί σε σχολεία από γονείς κάποιο έγγραφο ή εξώδικο ως προς την χρήση μάσκας και την “τέλεση ιατρικών πράξεων” στα παιδιά. 

Πρόκειται για κάποια κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και που έχουν επιδοθεί από κάποιους γονείς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα σχετίζεται με τα κενά όλων των ειδικοτήτων που αγγίζουν τα 200. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και διογκώθηκε εξαιτίας των αδειών που κάνουν χρήση εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κλπ.

Ο κ. Λουκόπουλος, νέος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζει πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως τα κενά αυτά θα καλυφθούν στην επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

https://www.agriniopress.gr/

Σχόλια