«Αντίο, κύριε διοικητά!»

 


Ακολουθεί η απάντηση του iAitoloakarnania.gr στον Πάνο Παπαδόπουλο, αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, μετά και το δημόσιο ξέσπασμά του στις καταγγελίες των πολιτών και σε σχετικό ρεπορτάζ που φιλοξένησε η ιστοσελίδα.

Η ανακοίνωση-απάντηση της συντακτικής ομάδας:

«Αντίο κύριε διοικητά!»

Με θλίψη διαβάσαμε την επιστολή διαμαρτυρίας του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ο οποίος εκτός του ότι έβαλε στο στόχαστρό του την ιστοσελίδα μας – επειδή τολμήσαμε να μεταφέρουμε καταγγελίες πολιτών ασκώντας κριτική στο νοσηλευτικό ίδρυμα – επιρρίπτει ανερυθρίαστα ευθύνες στους ίδιους τους ασθενείς (!!!) ως υπεύθυνους διαρροής του ιατρικού τους απορρήτου. Είναι ποτέ δυνατόν ο ασθενής και η οικογένειά του να δημοσιοποιούν το πρόβλημά τους, ώστε να γίνουν «παρίες» της κοινωνίας και να τους επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός;

Περιμέναμε από εκείνον να απολογηθεί ζητώντας «συγγνώμη» τόσο στον ταλαίπωρο ασθενή, όσο και στην οικογένειά του αναλαμβάνοντας την επαγγελματική ευθύνη. Ο σεβασμός και η προστασία της προσωπικότητας του ασθενούς, αλλά και ο σεβασμός των οικείων του, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και ζήτημα υψίστης ιατρικής ευθύνης. Στην προκειμένη περίπτωση, τα ψευδώς θετικά τεστ του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την διαρροή των ιατρικών δεδομένων στοχοποίησαν ανθρώπους, τους οδήγησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, υποβάλλοντάς τους σε ψυχολογική δοκιμασία. Τους κατηγορεί κιόλας από πάνω; Αυτό λέγεται θράσος! Και δεν είναι μόνο θράσος διότι υπάρχει και ποινική ευθύνη.

Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε και να του υπενθυμίσουμε ότι ο δύσκολος ρόλος του διοικητή ενός νοσοκομείου αναγνωρίζετε μέσα από τους ποιοτικούς δείκτες που αυτός επιτυγχάνει κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Γνωρίζει ότι διανύοντας τον τέταρτο χρόνο διοίκησης του νοσοκομείου, το έργο του κοστολογείται; Γνωρίζει ότι ενώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός, παράλληλα δεν αύξησε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας; Ας μας απαντήσει ποιες νέες κλινικές ανέπτυξε επί της θητείας του; Ας μας ενημερώσει ποια τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών με ασθενείς πριν και μετά την περίοδο της διοικήσεώς του; Τότε θα συζητήσουμε για πραγματικό έργο!

Να υπενθυμίσουμε επίσης στους αναγνώστες μας ότι στις 15 Ιουλίου 2020 εκ της διοικήσεως έγινε αναφορά για «ανησυχητικά σημάδια υποβάθμισης του νοσοκομείου». Πως είναι δυνατόν δυο μήνες μετά να δηλώνει ότι όλα βαίνουν καλώς στο νοσοκομείο και ότι αποτελεί ασπίδα προστασίας για την περιοχή; Ισχύουν όσα δήλωνε τότε ή ήταν κι αυτή ακόμη μια πολιτική ανακυβίστηση της καριέρας του; Δε λησμονούμε, άλλωστε, ότι ως υποψήφιος δήμαρχος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου το 2014 με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε προεκλογικά την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου και τόνισε ότι «είναι αδιανόητο οι μικροβιολογικές εξετάσεις να γίνονται στο Αγρίνιο και μέρος αυτών σε ιδιώτες; Σήμερα το έχει πετύχει ή μας κοροϊδεύει; Προσπαθείτε να μας πείσετε αλλά τα γεγονότα σας διαψεύδουν!

Γνωρίζουμε κι άλλα πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης. Προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η διοίκηση του νοσοκομείου απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα, δεν είναι αρένα για μικροπολιτικά παιχνίδια. Μη κρυβόμαστε, το νοσοκομείο Μεσολογγίου «πονάει» και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του θα επιτευχθεί με σκληρή δουλειά, μόχθο και όραμα για καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας.

Όσο δε για την παρότρυνσή του να στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού σε ότι αφορά την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της υγείας, δυσκολευόμαστε ειλικρινά να τον κατανοήσουμε. Εκείνος είναι εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής; Και αν ναι, τότε γιατί δεν παραιτήθηκε και την υπηρετεί θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεσή της; Δε ξεχνάμε ότι όταν έφτασε η ώρα της αντικατάστασής του, ξαφνικά δημιουργήθηκε πρωτοβουλία όπου μετά δυσκολίας συγκεντρώθηκαν 300 ηλεκτρονικές υπογραφές υποστήριξης της παραμονής του. Λοιπόν μαθήματα ηθικής και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ως προς το έργο μας δεν δεχόμαστε από εκείνον. Και η γραφικότητα έχει τα όρια της. Όπως λέει και η νεολαία: «Γελάει ο κόσμος»!

Κατανοούμε ότι βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Κατανοούμε τον πανικό του λόγω της επικείμενης αντικατάστασής του. Κατανοούμε ακόμη και τις ανάγκες επιβίωσής του. Αλλά πρέπει να καταλάβει και αυτός ότι κρίνεται, δε κρίνει μόνο, και η κρίση στο πρόσωπό του είναι αυστηρή διότι εκείνος διαχειρίζεται ανθρώπινες ζωές.

Υ.Γ.:  Η επιβολή της μάσκας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό βοηθάει τους ανθρώπους, αλλά και εξυπηρετεί όσους διαχειρίζονται τα κοινά να μη βγάζουν τις προσωπικές τους μάσκες της υποκριτικής.

Αντίο κύριε διοικητά!

https://iaitoloakarnania.gr/

Σχόλια


  1. Αχ βρε Πάνο τι τα ήθελες εσύ τα μεγαλεία .
    Θα πας και εσύ εκεί που πήγε και ο πρώην πολιτικός σου προϊστάμενος ο Πολλάκης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα τελευταια πολιτικα ενσημα κολλαει... Τετελεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δούμε πότε αυτός ο τόπος θα αξιωθεί να έχει σταθερή δημόσια διοίκηση.
    Και να μήν αλλάζει κάθε εποχή και κάθε που βρέχει και χιονίζει.
    Και σταθερό σύστημα εισαγωγής και ούτε καθε εξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Με τι προσόντα αλήθεια είχε πάρει αυτήν την πολύ απαιτητική θέση ο κύριος Πάνος ;
    Μήπως είχε στο βιογραφικό του κανένα Management Υπηρεσιών Υγείας και δεν το προσέξαμε ;
    Δεν λες που είχες το βύσμα σου και χώθηκες εκεί στην πρώην ΤΥΔΚ και δεν σε έφαγε η ανεργία ,όπως άλλα παιδιά με πολλά περισσότερα προσόντα από εσένα βρε Πάνο μας .
    Πας και εσύ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του Νομού ,αλλά δεν σου έπεσε και άσχημα τόσα χρόνια με τέτοια μισθολόγια .
    Καλοφάγωτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτοί που είχαν προσόντα γιατί δέν απέτρεψαν το 2ον κύμα της πανδημίας ?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου