Δεν είναι έτοιμο το νοσοκομείο Αγρινίου για “αναφοράς” αλλά… αν χρειαστεί;

Διαβάζουμε τις δημόσιες παρεμβάσεις και των γιατρών και των υπαλλήλων του νοσοκομείου Αγρινίου καθώς και τις παρεμβάσεις φορέων και συλλόγων του Αγρινίου για την μετατροπή του σε “νοσοκομείο αναφοράς” για τον covid-19.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι έτοιμο, δεν έχει τις υποδομές αλλά ούτε και το προσωπικό να ανταπεξέλθει. Είναι σαφές και κατανοητό. Υπάρχει όμως κάτι ανησυχητικό. Δεν βλέπουμε καμία πρόταση για το πως θα μπορούσε το νοσοκομείο να ετοιμαστεί για να γίνει ΑΝ υπάρξει ανάγκη. Τι πρέπει να γίνει άμεσα, όχι όταν γίνουν μαζικές προσλήψεις κάποτε στο μέλλον.

Αν, ο μη γένοιτο, η πανδημία ξεφύγει και υπάρξει κάποιο κακό σενάριο, ποιες είναι οι προτάσεις για να παίξει τον ρόλο του το νοσοκομείο Αγρινίου; Αν γεμίσει(μακριά από μας) η Πάτρα ή άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας, θα αρνηθεί το νοσοκομείο Αγρινίου να συνδράμει; Μα εδώ υπήρξαν πόλεις στην Ευρώπη που γινόταν κέντρα αναφοράς σε σκηνές! Άσε που η κυβέρνηση σε μια έκτακτη ανάγκη σε μισή ώρα θα το καταστήσει “αναφοράς” ούτως ή άλλως.

Εν κατακλείδι, το νοσοκομείο Αγρινίου έχει κομβική θέση και ρόλο και χιλιάδες κόσμου στην δικαιοδοσία του.

 Τα προβλήματά του είναι γνωστά και εστιάζονται στην απουσία γιατρών πάνω από όλα καθώς οι διευθυντές ή έφυγαν ή φεύγουν σύντομα και με επικουρικούς δεν γίνεται δουλειά. Κάποιος πρέπει να πει τι πρέπει να γίνει καθώς κλινικές όπως η Παθολογική πρέπει να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο…

Π.Η.Τ.

Σχόλια