Η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη εγκαινίασε και επισήμως την πολιτική των χαμηλών προσδοκιών μετά από ένα χρόνο απραξίας

 


Ο κ. Φαρμάκης χθες στον Πύργο, ανακοίνωσε μια «νέα γενιά» μελλοντικών έργων τα οποία παρά την αναγκαιότητά τους, δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της παραγωγής. Καμία αναφορά, καμία προσπάθεια, καμία ανάληψη ευθύνης για τα μεγάλα και κρίσιμα ανοικτά θέματα της Ηλείας.


Ο δρόμος Πατρών – Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα στις καλένδες. Τα εργοτάξια αραχνιασμένα και οι Ηλείοι και Αχαιοί πολίτες σε αναμονή στο πότε και αν θα δοθεί η έγκριση από την ΕΕ για μελλοντική ένταξη στην σύμβαση παραχώρησης. Καμία πρόβλεψη και καμία αναφορά για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα λες και δεν είναι τμήμα της Ολυμπίας οδού. Με το μόνο τμήμα που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία να είναι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας Πύργος – Κρέστενα – Ζαχάρω.

Τα δύο δημόσια νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας να υπολειτουργούν σε κρίσιμες κλινικές μέσα στην πανδημία να μεταφέρονται γιατροί ειδικότητας να βγουν πέρα οι εφημερίες, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις και δημόσιες δεσμεύσεις.

Η επαναλειτουργία του Τρένου Πάτρα – Πύργος εκτός προτεραιότητας. Ακόμη να κατατεθεί η οριστική τεχνική μελέτη για ένταξη στο ΠΕΠ παρά την πρόβλεψη σε πόρους και την ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

Η ΟΧΕ ( Ολοκληρωμένη χωρική επένδυση ) Πύργος Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία να Υλοποιείτε σε αργούς ρυθμούς. Ένα Οραματικό και καινοτόμο αναπτυξιακό σχέδιο με έργα εμβληματικά, πόρους εξασφαλισμένους και συμφωνημένα με δημοτικές αρχές και παραγωγικούς θεσμούς. Λιμενικές υποδομές, ανάπλαση Χερσαίας ζώνης, παράκαμψη Αγίου Ιωάννη Λασταίικα, Ποδηλατοδρόμος και ανάπλαση Δρόμου Πύργου Κατάκολο, Αστικές Αναπλάσεις Αναβάθμιση της τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής , Μουσείο στην αρχαία Ολυμπία και στήριξη της επιχειρηματικότητας Θα αλλάξουν την εικόνα και θα φέρουν αισιοδοξία στην τοπική κοινωνία.

Το λιμάνι της Κυλλήνης με σύγχρονες υποδομές και μετατροπή τους σε πράσινες βιώσιμες και καινοτόμες με έργα ενταγμένα, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και χάνετε πολύτιμος χρόνος εις βάρος του έργου.

Οι πανεπιστημιακές σχολές σε πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον τους να φυλλοροούν από φοιτητές. Ενώ τα ΤΕΦΑΑ (Γυμναστικές ακαδημίες) που μπορεί να είναι το μέλλον και που άνοιξαν οι πόρτες με την νομοθετική ρύθμιση αφού είναι σχολές με επαγγελματικά δικαιώματα και ταυτίζονται με τον Αθλητισμό και τον ολυμπισμό, καμία πρωτοβουλία εκκωφαντική σιωπή. Θα είναι εγκληματικό να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία.

Το αγροτικά προϊόντα απούλητα ( λάδι – κρασί ) και οι εξευτελιστικές για τον παραγωγό τιμές σε Υπαίθρια πατάτα και καρπούζι καθώς και η επιχειρηματικότητα στην μεταποίηση και τον τουρισμό να βρίσκονται μπροστά σε νέες δοκιμασίες με την βαθιά ύφεση που βρισκόμαστε να θέτουν όλου μας μπροστά στις ευθύνες μας και προ πάντων την περιφέρεια που είναι άτολμη και με μεγάλες ελλείψεις οι πολιτικές της καθώς και την απούσα από την πραγματικότητα Κυβέρνηση.

Τα μόνα έργα που εκτελούνται και είναι πολλά και φαίνονται παντού σε πόλεις και χωριά και δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία στους πολίτες είναι τα έργα που σχεδιάστηκαν χρηματοδοτήθηκαν και εντάχθηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και είμαστε περήφανοι ως παράταξη.

Αναπλάσεις πόλεων και κωμοπόλεων, Εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, νέες οδικές αρτηρίες, Οδικές προσβάσεις σε Μοναστήρια, συντηρήσεις σε αθλητικές υποδομές, νέες σχολικές μονάδες και βιολογικοί καθαρισμοί, μικτά εγγειοβελτιωτικά έργα καθώς και εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση στην Ηλεία.

Οι νέες προτάσεις για εντάξεις έργων σε Δήμους και Περιφέρεια έχουν μεν τη σημασία τους και την αναγκαιότητά τους και δεν θα μηδενίσουμε τον αγώνα και τις προσπάθειες κανενός, ιδίως του Α’ Βαθμού αυτοδιοίκησης.

Όμως γνωρίζουν όλοι ότι δεν είναι αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον της Ηλείας μιας και πρόκειται για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις οι οποίες στηρίζονται σε έτοιμες μελέτες και άξονες που είχαν καθορισθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και εδράζονται σε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα των 470 εκ ευρώ που πολλές φορές έχετε λοιδορήσει αλλά πάνω σε αυτό και μόνο αυτό στηρίζεται η νέα περιφερειακή αρχή.

Κατά τα άλλα πέρασε ένας χρόνος

⬇️φωτογραφίζοντας έργα που ήταν έτοιμα

⬇️προσπάθειας καπηλείας των έτοιμων έργων

⬇️εγκαθίδρυσης του ρουσφετιού, του παραγοντισμού και συμπληρωματικών συμβάσεων ως κανόνα και όχι ως εξαίρεση

⬇️διαξιφισμού των στελεχών της περιφερειακής αρχής για μια φωτογραφία που θα διαλαλεί «το κατόπιν ενεργειών μου»

​​​​​​​⏳ Πέρασε ένας χρόνος στο μότο «καθυστερώ, χρονοτριβώ και τα παρουσιάζω δικά μου»

Ένας χρόνος χωρίς Ισχυρό και αυτόνομο Αυτοδιοίκητό πλαίσιο Διεκδίκησης

Χωρίς Όραμα, Στρατηγική και Σχέδιο

Εμείς είμαστε εδώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα

✔️Να υπερασπιστούμε το έργο μας

✔️Να αναδείξουμε τις αδυναμίες αστοχίες και παραλήψεις της περιφερεικής αρχής

✔️Να στηρίξουμε τα θετικά και να αναδείξουμε τα προβλήματα των πολιτών

✔️Να κάνουμε αυστηρή
κριτική και αντιπολίτευση

Πάντα πάνω σε αξιακό πλαίσιο και σε κρίσιμα θέματα

✔️να ανοίξουμε νέους δρόμους για την νέα γενιά και

✔️να δώσουμε ελπίδα και οξυγόνο στην κοινωνία

Μπροστά είναι ο δρόμος

Περιφερειακός Σύμβουλος
Γιάννης Λύτρας

Σχόλια

  1. Γιάννη Λύτρα και ερωτοκριτε Γαλουνη έχετε κουράσει τόσο πολύ τους πολίτες του τόπου μας αποσυρθυτε δεν πάει άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Μα καλά έχεις το θράσος και μιλάς ακόμη .
    Από κάτι μπουμπούκια σαν και σένα έχασε τις εκλογές ο Κατσιφάρας .
    Πάρτο χαμπάρι ο Φαρμακης κάνει έργο πέρα από τα έργα που είχαν προγραμματιστεί με μελέτες και δημοπρασίες του Κατσιφάρα .
    Αν θέλεις το καλό του Κατσιφάρα ,ο οποίος άφησε σημαντικό έργο στην Περιφέρεια ,καλό θα ήταν να εξαφανιστείς και να μην ανοίγεις το στόμα σου ,γιατί του κάνεις κακό .
    Κύριε
    Λύτρα που στην ζωή σου δεν δούλεψες ποτέ ,πάρτο χαμπάρι είσαι τελειωμένος .
    Κάτι τέτοιοι σαν και σένα φέρανε το ΠΑΣΟΚ στο 5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν στης επόμενες εκλογές είναι υποψήφιος ο Γαλουνης ο Λύτρας και ο κανένας ο κόσμος θα στηρίξει τον κανένα γιατί έχουν κουράσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Φαρμάκης κέρδισε γιατί έδιωξε όλη την παλιά σειρά και ξεκίνησε με νέα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου