Θάνος Μωραΐτης : <<Πλήρης εγκατάλειψη των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αιτωλοακαρανανίας.

 


Η κυβέρνηση πάνω στη βιασύνη της να ανοίξει τα σχολεία χωρίς προετοιμασία, ξέχασε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Περιφέρειας.

▪ Τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι αφημένα στην τύχη τους, με σοβαρότατες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής,
που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων-κηδεμόνων.
- Η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού καθιστά πολύ πιο δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία. Με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι –που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης- ήταν αναμενόμενο να αντιμετωπίσει πολλές ελλείψεις και η Αιτωλοακαρνανία.
- Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα δε μειώθηκε ούτε στα σχολεία του τόπου μας, υπερβαίνοντας κι εκεί κατά πολύ το όριο, που θα βοηθούσε στη διασφάλιση των σωστών αποστάσεων.
- Η έλλειψη σε σχολικούς καθαριστές και καθαρίστριες, σημαίνει ότι στα σχολικά κτίρια δεν έγιναν απολυμάνσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων, αλλά ούτε και θα γίνονται όσο τακτικά απαιτείται.
- Η έλλειψη των τεστ, καθιστά τον προληπτικό έλεγχο αδύνατο.
▪ Με την ΚΥΑ 3780, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε 100% πληρότητα στα σχολικά λεωφορεία. Καμία μέριμνα για τις αποστάσεις των μαθητριών και μαθητών που μετακινούνται καθημερινά στην Περιφέρεια.
-Αντικρουόμενα μηνύματα και διατάξεις, εγκατάλειψη και αδιαφορία, το ένα φιάσκο μετά το άλλο.
-Πλήρης ασέβεια, 27.000 μάσκες που κρίθηκαν ακατάλληλες και 6 εκατομμύρια ευρώ σε μάσκες- αλεξίπτωτα.
-Σχολεία που άρχισαν να κλείνουν, ήδη από την τρίτη μέρα, που αποδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
▪ Η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων, για την υποβίβαση της Περιφέρειας, για την εγκατάλειψη των ανθρώπων της Αιτωλοακαρνανίας.
▪ Απαιτούμε να λάβει τώρα τις ευθύνες της.
Ως γονείς, ως πολίτες, ως άνθρωποι.
▪ Η κυβέρνηση πρέπει να μας ακούσει.
Πρέπει να μας σεβαστεί.

Σχόλια