Τραγέλαφος με τις μάσκες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου!

 


Το θέατρο του παραλόγου με την προμήθεια και αποστολή μασκών – μέσω της ΚΕΔΕ – στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζεται! Να ενημερώσουμε κατ’ αρχήν ότι η ΚΕΔΕ θα προβεί σε επαναληπτικό διαγωνισμό για 600.000(!) μάσκες από το σύνολο των 2.000.000 της αρχικής πρόβλεψης, εξ’ ου και οι σημαντικές ελλείψεις στα σχολεία της χώρας.

Στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου υπήρχε πρόβλεψη για 5.616 υφασμάτινες μάσκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλα τα σχολεία και τελικά έχουν αποσταλεί 1.150(!) λιγότερες, από τις 3.400 λιγότερες σε όλους τους Δήμους της Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα εκατόν πενήντα (150) για τη Δευτεροβάθμια και χίλιες (1.000) για την Πρωτοβάθμια! Κάποιοι στον πανικό τους μοίρασαν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, μάσκες μιας χρήσεως!... Αν είναι δυνατόν!

Στο Δήμο Αγρινίου – σύμφωνα με καταγγελία του αρμοδίου Αντιδημάρχου – σε συσκευασμένες κούτες που είχαν την ένδειξη 750 μάσκες, υπήρχαν μέσα 400(!) και στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σε κάποιες κούτες υπήρχαν μάσκες χύμα, δηλαδή για να μοιραστούν μία προς μία… Και όλα αυτά την παραμονή έναρξης της σχολικής χρόνιάς…

Ό,τι και να υποθέσει κανείς είναι λίγο. Ανευθυνότητα, απαξίωση και επικινδυνότητα σε βαθμό κακουργήματος. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και όχι να κρύβονται πίσω από την “ατομική ευθύνη” των γονέων στο συγκεκριμένο θέμα.

Ως προς το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ταιριάζει η παροιμία ότι για μια ακόμα φορά κυνηγάει την «ουρά του γαϊδάρου». Εξηγούμαστε: Ο Δήμος έχει λάβει έκτακτη επιχορήγηση περίπου 400.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και… προσλαμβάνει προσωπικό με δίμηνα ή τετράμηνα για την… καθαριότητα! Να τους κάνει τι, τη στιγμή κατά την οποία ανέλαβαν εργασία ήδη περίπου 100 από τα 145 άτομα που έχουν προσληφθεί με την οκτάμηνη κοινωφελή εργασία;

Πρόταση: Προμηθευτείτε τώρα, άμεσα, μάσκες, αντισηπτικά, είδη καθαριότητας και τοποθετείστε πλεξιγκλάς για όλα τα σχολεία, από τα χρήματα που έχετε αδιάθετα και λιμνάζουν, πριν είναι αργά, όπως έχουν κάνει αρκετοί Δήμοι της χώρας. Εξάλλου πρέπει να στείλετε απολογιστικά στοιχεία που ακριβώς διαθέσατε τα χρήματα της παραπάνω επιχορήγησης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ας συνεννοηθούμε λοιπόν επιτέλους!

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

για τη Δημοτική Παράταξη

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Σχόλια