Μάστρου: Πανό κατά των βουλευτών και του Κ. Λύρου για την κατάργηση-συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου

 


Αν και τον Αύγουστο καταγράφτηκε μια σχετική κινητικότητα, τελικά δεν αποφεύχθηκε η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μάστρου και η συγχώνευση του με το Δημοτικό της Γουριάς.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου από την Δευτέρα θα πηγαίνουν στη Γουριά για τα μαθήματα τους, γεγονός που ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Παιδείας επικαλέστηκε παιδαγωγικούς και δημοσιονομικούς λόγους για την κατάργηση, με το σκεπτικό ότι η Γουριά είχε ένα μεγάλο και νέο κτίριο, σε σχέση με αυτό της Μάστρου. Παράλληλα με ενέργειες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το Δημοτικό Σχολείο της Γουριάς, μετατράπηκε σε εξαθέσιο.

Στην περιοχή της Μάστρου, επιρρίπτουν ευθύνες για το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως σε αντίστοιχη περίπτωση στο Αγρίνιο, με το 9ο και το 19ο Δημοτικό, η συγχώνευση ανεστάλη και τελικά, ακυρώθηκε με φετινή απόφαση της Υπουργού Παιδείας.

Μάλιστα, στην πρόσοψη του Δημοτικού Σχολείου Μάστρου, κάτοικοι ανήρτησαν πανό, κατά της ΝΔ, των τριών βουλευτών της στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου (φωτο).

https://www.agriniopress.gr

Σχόλια