ΣΥΡΙΖΑ Οινιάδων: «Η απόλυτη καταστροφή για τους αγρότες μας»

 


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Οιναδών με αφορμή τις καταστροφές στις καλλιέργειες των παραγωγών που περιμένουν αποζημιώσεις και ενίσχυση από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα.

Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ Οινιάδων: Η απόλυτη καταστροφή για τους αγρότες μας
Σε απελπισία και αγανάκτηση βρίσκονται από χθες Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, οι αγρότες των Οινιάδων από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός» που άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες.
Η δυνατή νεροποντή και οι ισχυροί άνεμοι έριξαν τους καρπούς από τα ελαιόδεντρα, κατέστρεψαν βαμβακοκαλλιέργειες, ορυζοκαλλιέργειες και καλλιέργειες καλαμποκιού.
Οι αγρότες των Οινιάδων, τους οποίους εμπαίζει η Κυβέρνηση με την υποτιθέμενη ενίσχυσή τους, λίγο πριν τη νέα συγκομιδή που προβλέπεται μειωμένη, μετρούν μια ακόμη οικονομική πληγή με πολλά προβλήματα μετά από χαμένες χρονιές με χαμηλές τιμές των προϊόντων.
Η αγωνία όλων είναι έκδηλη καθώς το βιοποριστικό τους εισόδημα μηδενίζεται από τις καταστροφές που σε κάποια κτήματα, φτάνουν έως και το 100%. της καλλιέργειας.
Επειδή τις τελευταίες ώρες διαβάζουμε άρθρα με τίτλο «Σε επιφυλακή ο ΕΛΓΑ στη Δυτική Ελλάδα» ή τηλεφωνικές υποσχέσεις του Προέδρου στον Δήμαρχο Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, αναμένουμε από τον ΕΛΓΑ και τα αρμόδια όργανα να δράσουν άμεσα και να μη στήσουν ακόμη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες των αγροτών και των εργατών γης που ματώνουν, αλλά και αιμοδοτούν την τοπική οικονομία.
ΖΗΤΑΜΕ να σταλούν ΑΜΕΣΑ, επιτόπου, κλιμάκια του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών και τη γρήγορη αποζημίωση των αγροτών!
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!
https://iaitoloakarnania.gr/

Σχόλια