Μεγάλη μέρα για το Θέρμο: Εγκαινιάστηκε το νέο υπερσύγχρονο λύκειο!



Μετά από 13 χρόνια παραμονής στα λυόμενα, λόγω του σεισμού του 2007, το Γενικό Λύκειο Θέρμου εγκαινιάστηκε και πλέον αποτελεί ένα σύγχρονο κτίριο-κόσμημα που ανήκει στο λαό του Θέρμου!

Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε για το Θέρμο με το νέο Λύκειο να εγκαινιάζεται για τους μαθητές που επιτέλους στεγάζονται σε ένα κτίριο το οποίο έχει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στα εγκαίνια του νέου Λυκείου Θέρμου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 παράλληλα με τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό μετά τα 13 χρόνια διδασκαλίας σε λυόμενα λόγω του σεισμού του 2007.

 Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για το Θέρμο, ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που σφραγίζει την πορεία της εκπαίδευσης στο δήμο μας για τις επόμενες γενιές! Την κορδέλα έκοψαν μαζί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον πρώην Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα σε μια ένδειξη πολιτικού πολιτισμού.

Να σημειώσουμε ότι για να γίνει πράξη αυτό το μεγαλόπνοο έργο για το Θέρμο, τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα, όσο ο Δήμος Θέρμου, οι φορείς και οι κάτοικοι έδωσαν έναν μακροχρόνιο και επίπονο διεκδικητικό αγώνα με επικεφαλής των πρώην Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Θέρμου κ. Ιωάννη Μπότσαρη και μετέπειτα τον Διευθυντή του Σχολείου και Δημοτικό Σύμβουλο Θέρμου Κώστα Μαραγιάννη.

Τέλος, το έργο στηρίχθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη ο οποίος ενέκρινε όλες τις κτιριολογικές μελέτες και κατά την επίσκεψή του στο Θέρμο, τον Αύγουστο του 2016, δεσμεύτηκε ότι το έργο θα υλοποιηθεί και θα κάνει όλες τις ενέργειες για την κατασκευή του κτηρίου, πράγμα το οποίο και έγινε.

Το νέο Λύκειο Θέρμου

Πρόκειται για ένα κτήριο «κόσμημα», από άποψη καλαισθησίας και δομής που θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα διδακτήρια της χώρας μας. Το έργο , προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το Διδακτήριο είναι διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, Πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη, αίθουσες-εργαστήρια Ξένης Γλώσσας, εργαστήριο Αισθητικής Αγωγής, γραφεία καθηγητών, διεύθυνσης, γραμματείας και αρχείου, γραφείο συλλόγου Γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, καθώς και αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, συνολικά τριάντα (30) αίθουσες. Κατασκευάστηκε γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ στο μεγάλο αύλειο χώρο φυτεύτηκε γκαζόν και 41 δένδρα διαφόρων ποικιλιών.

Φωτό: Γιώργος Τσιριγγούλης

https://iaitoloakarnania.gr

Σχόλια