Εννέα μήνες φυλάκισης στον ιερέα για το «κήρυγμα» κατά της χρήσης μάσκας

 

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου στον ιερέα ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, μετά το «κήρυγμα» κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου.

Η ποινή που του επιβλήθηκε μπορεί να ανασταλεί ενώ υπάρχει η δυνατότητα έφεσης εντός 10 ημερών.

Ο ίδιος ο ιερέας δήλωσε στο δικαστήριο ότι έκανε το καθήκον του, ενώ εμφανίστηκε χωρίς να φορά μάσκα, αφού επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, μετά από προειδοποίηση του δικαστηρίου, συμμορφώθηκε για να ξεκινήσει η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του αγιασμού την περασμένη Δευτέρα στο 5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, ο συγκεκριμένος ιερέας έκανε «κήρυγμα» κατά της χρήσης μάσκας, απευθυνόμενος με άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον γονέων και εκπαιδευτικών.

Ενώ η συντριπτική πλειονότητα γονιών και παιδιών τηρούσε το μέτρο για χρήση μάσκας στον χώρο του σχολείου, ο ιερέας σε έντονο ύφος έκανε «κήρυγμα» στους γονείς ότι δεν κάνουν συλλαλητήριο κατά της μάσκας και ότι θα «καταστρέψουν» τα παιδιά τους.

Όταν οι γονείς άρχισαν να αντιδρούν λέγοντας του πως «εδώ είναι σχολείο» και ότι δεν μπορεί να κάνει κατήχηση τους κατηγόρησε πως κάνουν πορείες υπέρ των ομοφυλόφιλων, για τον Φύσσα, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, αλλά όχι κατά της μάσκας.

liberal.gr

Σχόλια