Κύριε Πολύζο Look who's talking



 Κύριε Πολύζο διαβάζοντας σήμερα δημοσίευμα σας στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook  με την επωνυμία Βελούτσα, απαντώντας και καλά στην συντακτική ομάδα του xiromero.gr

Διαπράξατε  όμως ένα ατόπημα χρησιμοποιήσατε το όνομα του γέρου της Δημοκρατίας του Γεωργίου Παπανδρέου.

Κύριε Πολύζο ο Γεώργιος Παπανδρέου υπήρξε σύμβολο της κοινωνικής μεταρρύθμισης, αφοσιωμένος οπαδός του εκπαιδευτικού εκσυγχρονισμού, δεινός ρήτορας, ετοιμόλογος, ευφυολόγος και αγωνιστής.

Άλλωστε, αυτός είπε πρώτος τη φράση «Μέγα πλήθος, μέγα πάθος», που έμελλε να χρησιμοποιηθεί από πολιτικούς ηγέτες επί πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. 
 Αντίπαλος κάθε τυραννικού καθεστώτος, γνώριζε ότι αν δεν σπάσεις αυγά (όχι τα δικά σας χρυσά ...) αντιστάθηκε στο δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, συμμετείχε στην αντίσταση κατά των στρατευμάτων Κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπέκυψε στην χούντα της 21ης Απριλίου 1967.
 Πίστευε στην ανανέωση των πραγμάτων της δημόσιας σφαίρας και στο δικαίωμα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο. 
Σε πολλές και διάφορες ιστορικές στιγμές ενσάρκωσε τις ελπίδες του λαού για δημοκρατία και εθνική αξιοπρέπεια·.
Αν εσείς πιστεύετε μετά από αυτά τα ολίγα που γράψαμε για τον γέρο της Δημοκρατίας  ότι μπορείτε να χρησιμοποιείται   το όνομα του άρα εμπνέεστε από αυτόν και πρέπει να έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό στο ενεργητικό σας από αγώνες της δημοκρατίας.
Δυστυχώς όμως επειδή η κοινωνία του Ξηρομέρου είναι μικρή και γνωριζόμαστε μεταξύ μας το βιογραφικό σας δεν είναι εμπλουτισμένο με αγώνες και δράσεις που συνάδουν να ομιλείς για τον γέρο της Δημοκρατίας.
Τα δικά σας πρότυπα είναι όλα εκείνα και εκείνοι που λυσσαλέα πολέμησαν το γέρο της δημοκρατίας.



Σχόλια

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια να λέγετε γνωριζόμαστε στο Ξηρόμερο μεταξύ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος μιλάει για τον γέρο της δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι επαγγελλεται ο πρόεδρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως και η νόμιμα εκλεγμένη δημοτική θητεία 2014-2019 στον δήμο μας,
    πολιτικό κατεστημένο(πολιτικό καθεστώς) δέν ήταν ?
    Τι ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου