Σε άλλη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουρουμπλής: Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια

 


Την άποψη ότι πρέπει να βυθιστεί το «Oruc Reis» σε περίπτωση που περάσει τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς, όπως, είπε, η απόσυρση του «Oruc Reis» έγινε ενόψει της Συνόδου Κορυφής και της συζήτησης για τις κυρώσεις. 

«Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί έναν μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη έλεγαν ότι κάνει. 

Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση».

Κουρουμπλής: Να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να στείλει σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα ανεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ενώ, διαφοροποιούμενος από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που το «Oruc Reis» περάσει τα 12 μίλια θα πρέπει να βυθιστεί.

«Να βυθιστεί το ”Oruc Reis” αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει, γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Τουρκία».

«Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο, που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν, αν προκύψει τέτοιο θέμα, θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, γι’ αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια