Τσακρής: Τώρα αρχίζει το πραγματικό κύμα του κορωνοϊού – Εφιαλτική εκτίμηση για 14000 νεκρούς

Το νέο αρνητικό ρεκόρ της πανδημίας στην Ελλάδα, με τα 1.547 νέα κρούσματα, είναι πια γεγονός. Μία δραματική προειδοποίηση και μία εφιαλτική εκτίμηση κάνει ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής στο MEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής για την πανδημία Αθανάσιος Τσακρής αφότου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το νέο αρνητικό ρεκόρ των μολύνσεων από κορονοϊό σήμερα, τόνισε ότι “το πραγματικό επιδημικό κύμα στη χώρα μας τώρα αρχίζει”.

Ανέφερε μάλιστα ότι έπληξε πρώτα την Ευρώπη και αυτό είχε να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες. “Το πώς επεκτείνεται αυτός ο ιός έχει να κάνει καθαρά με τις θερμοκρασίες”, ανέφερε.

“Έχουμε μπει στο επιδημικό κύμα με ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Έχουμε να κάνουμε με έναν νέο ιό που βρήκε έναν παρθένο πληθυσμό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Υπήρχε έδαφος να επεκταθεί”, τόνισε ο κ. Τσακρής, προσθέτοντας ότι καθώς οι θερμοκρασίες θα πέφτουν θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

 “Ο ιός πολλαπλασιάζεται και εγκαθίσταται πιο εύκολα στο ρινικό βλεννογόνο που είναι ένας από τους λόγους της έξαρσης”, υπογράμμισε.

Αναφορικά στον αριθμό των κρουσμάτων σημείωσε ότι είναι κάτι σχετικό αφού έχει να κάνει με το πόσο εντατικοί είναι οι έλεγχοι. Ωστόσο τόνισε ότι είναι “πολύ πιθανό να δούμε περαιτέρω αύξηση αν παραμείνουμε στην κατάσταση που είμαστε, υπάρχει ήδη μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη που είναι 2 – 3 βδομάδες πιο μπροστά”.

Εφιαλτική εκτίμηση για 14.000 νεκρούς

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής για την πανδημία Αθανάσιος Τσακρής αναφέρθηκε και στην εκτίμηση πανεπιστημίου του Σιάτλ στις ΗΠΑ που για τη χώρα μας δείχνει ότι θα έχουμε μέχρι τον Φεβρουάριο 4.000 – 6.000 νεκρούς.

“Αν γίνει ευρεία χρήση της μάσκας αυτά τα νούμερα θα πέσουν κάτω από τις 3.000”, σημείωσε, “ενώ αν δεν πάρουμε κανένα μέτρο θα ξεπεράσουν τις 10.000 και θα φτάσουμε τις 13 – 14.000”.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια


  1. Αυτός ο άνθρωπος είναι σοβαρός επιστήμονας και ήταν απόλυτα σαφής .
    Με μάσκα θα βγάλουμε τον Χειμώνα ίσως με λιγότερους από 3.000 ή 1.500 νεκρούς .
    Χωρίς μάσκα από όλους ίσως να μας βρει η άνοιξη και με 15.000 νεκρούς από τον Κορονοιό .
    Αυτή την κουβέντα να μην την ξεχάσετε .
    Καταλάβατε ποιος είμαι και έτσι δεν χρειάζεται να πω το όνομα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου