Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Αστακού Εμείς οι γονείς,

κάθε χρόνο όταν ανοίγουν τα σχολεία έχουμε προσδοκίες και όνειρα για τα παιδιά μας, αλλά ταυτόχρονα ανησυχίες και προβληματισμούς, που ειδικά φέτος είναι μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας. Έχουμε ήδη στην πλάτη μας μια κρίση οικονομική και μας φορτώνουν άλλη μία. Και όπως και τότε, έτσι και τώρα μας καλούν σε εθνική ομοψυχία, για να φορτώσουν σε εμάς τα βάρη και να σωθούν τα κέρδη των λίγων.
Το σχολείο που πάνε τα παιδιά μας, το ζούμε από πρώτο χέρι. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο ίδιο σχολείο πηγαίναμε κι εμείς. Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια χρόνια τώρα. Λείπουν εκπαιδευτικοί, υποδομές, καθαρίστριες.. Αυτά είναι τα σημαντικά, κι όχι ένα παγουρίνο και δύο μάσκες.
Αυτό το σχολείο μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δοκιμάζεται, ανοίγοντας χωρίς ουσιαστικά μέτρα, έτσι ώστε να καλυφτούν οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας αλλά και να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια τους.
Η κυβέρνηση είχε έξι μήνες να προετοιμάσει τα σχολεία και το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών σε 25 ανά τμήμα μέσα σε συνθήκες πανδημίας και μετά να μας κουνά το δάχτυλο για την ατομική μας ευθύνη.
Μιλάει για ανεδαφικά και ουτοπικά αιτήματα για περισσότερες προσλήψεις δασκάλων και μείωση των μαθητών ανά τμήμα, λόγω οικονομικής ένδειας και την ίδια στιγμή μοιράζει δισεκατομμύρια σε μεγαλοκαναλάρχες.
Εμείς οι γονείς λοιπόν θέλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές και να διεκδικήσουμε:
  • Να γίνουν εδώ και τώρα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία και να λυθούν τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Να προσληφθούν άμεσα δάσκαλοι και να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα.
  • Να βρίσκονται καθαρίστριες όλη την ημέρα στα σχολεία μέσα σε συνθήκες πανδημίας.
Θέλουμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας με συλλόγους γονέων της περιοχής του Ξηρομέρου, καθώς και με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Γιατί η παιδεία και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πάνω απ' όλα. 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Αστακ

Σχόλια