Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς του Λιμεναρχείου στην ΔΟΥ Μεσολογγίου (φωτο)

 

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη ΔΟΥ Μεσολογγίου στη σημερινή στάση εργασίας για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην προωθούμενη μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο ισόγειο του κτηρίου που λειτουργεί η ΔΟΥ.

Στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΟΥ είναι ο δήμος Μεσολογγίου, ο εμπορικός σύλλογος καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις λογιστών της περιοχής, αφού όπως υποστηρίζουν ενδεχόμενη μεταστέγαση του Λιμεναρχείου ουσιαστικά θα σημάνει τη δημιουργία προϋποθέσεων και συνθηκών για περαιτέρω συρρίκνωση του έργου της ΔΟΥ και υποβάθμισή της.

Έτσι, στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι στο “πλευρό” των εργαζομένων στη ΔΟΥ βρέθηκαν από πλευράς δήμου Μεσολογγίου, ο αντιδήμαρχος – λογιστής Σπύρος Βασιλείου, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Βασίλης Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ”, Παντελής Σκαρμούτσος, και αντιπροσωπεία της ΛΑ.Σ. Μεσολογγίου.

Μάλιστα ο σύλλογος λογιστών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας σε επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών που κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας και την αντίθεσή μας στην επικείμενη μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου έχει υποβαθμιστεί αισθητά, δεδομένης της μεταφοράς του μεγαλύτερου μέρους υπηρεσιών στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι η Κτηματική Υπηρεσία και η Στατιστική Αρχή είναι ήδη εγκατεστημένες στο κτίριο, θεωρούμε ότι η μετεγκατάσταση και του Λιμεναρχείου στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωσή της ή και πιθανή κατάργησή της.

Και όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω υγειονομικής κρίσης, που οι συνθήκες έχουν αλλάξει και στόχος πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση υπηρεσιών και όχι να καθίσταται δυσχερής και μετ εμποδίων η πρόσβαση των πολιτών με αποτέλεσμα τον συνωστισμό τους.

Κύριοι Υπουργοί, κύριοι βουλευτές, πολίτες και εργαζόμενοι πρέπει να νιώθουν και να είναι ασφαλείς.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη σας τα ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας για μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.”

messolonghinews.gr

Σχόλια