Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιριωτών: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στα μάρμαρα εσωτερικά και εξωτερικά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαχαιράς

 

Πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαχαιριωτών, οι εργασίες καθαρισμού και λίανσης των μωσαϊκών  και μαρμάρων της εκκλησίας του χωριού μας, από ειδικό συνεργείο εξειδικευμένων τεχνητών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Μία επιθυμία κληρικών και συγχωριανών μας αρκετών χρόνων, καθώς απο την θεμελίωση του ιερού ναού εν έτη 1929 και την πλακόστρωση του, δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα τέτοιος ειδικός καθαρισμός. 

Η διάβρωση και οι ρωγμές στα μάρμαρα, από τα λάδια, τα κεριά και την  πολυκαιρία είχαν επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το δάπεδο του ναού. Η επισκευή του ήταν επιτακτική ανάγκη και μάλιστα με πολλά έτη καθυστέρησης. Με την ολοκλήρωση του έργου στον Ναό μας, ενός από τους πιο όμορφους Ναούς της περιοχής μας με την πέτρινη επιβλητική  κατασκευή του, απέκτησε και εσωτερικά την ομορφιά και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει  σε αυτό το κόσμημα του χωριού μας.

 Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος  δεν θα σταματήσει ποτέ να  αναδεικνύει, να προβάλλει και να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το χωριό μας προτείνοντας ιδέες,  λύσεις και προτάσεις πάντοτε σε συνεργασία με τις αρχές τόσο τις Τοπικές όσο και τις Δημοτικές.

https://mpampiini.blogspot.com/2020/10/blog-post_238.html

















Σχόλια