Γιώργος Βαρεμένος: Η γελοιότητα ως μεσσιανισμός. -Πληγέντες από τον «Ιανό» αγρότες ... προκαταβολή στα τέλη Γενάρη και μετά βλέπουμε.

 


       Η χώρα έχει εισέλθει σε διακεκαυμένη ζώνη, στην περιοχή του κόκκινου συναγερμού, όχι μόνο στην πανδημία αλλά και στην οικονομία και τα εθνικά θέματα. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση ορθώνοντας ένα προπαγανδιστικό σιδηρούν παραπέτασμα, πίσω απ’ το οποίο θα κρύβεται η πραγματικότητα και μπροστά θα βρίσκεται η εξωραϊσμένη εικόνα της. 
Ακόμη κι όταν αυτό οδηγεί σε καταστάσεις πρωτοφανούς γελοιότητας, η οποία σερβίρεται με τον μανδύα του μεσσιανισμού. Κορυφαίο σημερινό παράδειγμα η ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης που πάρθηκε χθες το απόγευμα! Πώς σερβιρίστηκε η απίστευτη αυτή παλινωδία και ανευθυνότητα; Ως πρωτοβουλία του πρωθυπουργού! Ο οποίος χθες το βράδυ ήταν σοφός κατά την λήψη της απόφασης, ενώ σήμερα κατά το πρόγευμα είδε κάποια και, με την ανάκλησή της, κατέστη πάνσοφος. Μ’ αυτή την κοροϊδία θέλουν να εμφανίσουν στο λαό εγρήγορση και υπευθυνότητα;
Επαινέσαμε τη δωρεά της Βουλής για την αγορά 50 κλινών ΜΕΘ. Πρέπει να πω όμως ότι και η προηγούμενη Βουλή προέβη σε σημαντική δωρεά, μετά την τραγωδία στο Μάτι, αλλά τότε δεν υπήρχε χώρος για έπαινο παρά μόνον για τοξικότητα και μίσος.
Η κυβέρνηση θέλει να κρύψει το γεγονός ότι κλίνες ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού και άλλων μέσων.  Δεν θέλει την πρόσληψη γιατρών γιατί αυτό προσκρούει στην αντίληψή της, για την δημόσια υγεία περιμένει να «περάσει η μπόρα» και δεν θέλει μετά το τέλος οι γιατροί να της μείνουν αμανάτι. Τους θεωρεί βάρος και όχι απαραίτητο στήριγμα της δημόσιας υγείας και μετά την πανδημία, όταν ο κόσμος θα εξακολουθήσει να αρρωσταίνει βαρειά και να μην έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην ακριβή ιδιωτική φροντίδα. Αποσπά γιατρούς από Κέντρα Υγείας που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα Covid19, λες και θέλει να τα στείλει αρχικά στην εντατική και αργότερα στον αγύριστο.
Ως προς την τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο αρμόδιος υπουργός είχε δεσμευθεί στην Βουλή ότι θα προβλέπει προκαταβολή στους πληγέντες από τον «Ιανό» αγρότες μέσα στον Οκτώβρη και αποπληρωμή τον Γενάρη και τελικά η κατατεθείσα ρύθμιση είναι για προκαταβολή στα τέλη Γενάρη και μετά βλέπουμε. Όλα αυτά με προϋποθέσεις και κόφτες που προβλέπει ο ΕΛΓΑ. Σ’ αυτή την κυβέρνηση, για να ξεχωρίσεις την αλήθεια απ’ το ψέμα πρέπει να κρατάς μικροσκόπιο.

Σχόλια