Δελτίο Τύπου της επιτροπής αγώνα για την Π.ΟΑ.Υ. Εχινάδων Νήσων

 Αστακός 22.10.2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


Της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.


Μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασε την Τετάρτη 21-10-2020 και ώρα 03:00 μ. μ., η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Η Επιτροπή Αγώνα, επιβεβαίωσε τις θέσεις και την διαφωνία της με την

χωροθέτηση που προτείνει η συγκεκριμένη υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας.

1. Καμία υδατοκαλλιέργεια στον κόλπο του Αστακού (όρμος Αγίου Παντελεήμονα). Καμία επέκταση ή τοποθέτηση νέας υδατοκαλλιέργειας, καμία δημιουργία παραγωγικής ζώνης Π.Ο.Α.Υ. ή ζώνης υδρανάπαυσης και καμία επέμβαση στο χερσαίο χώρο.

2. Καμία υδατοκαλλιέργεια από την θέση Μαραθιάς Αστακού έως την θέση Μαυρομπουλού Μύτικα και Καμπλάφκα Κανδήλας. Καμία επέκταση ή νέα υδατοκαλλιέργεια, καμία δημιουργία παραγωγικής ζώνης Π.Ο.Α.Υ. ή ζώνης υδρανάπαυσης και καμία επέμβαση στο χερσαίο χώρο.

3. Καμία υδατοκαλλιέργεια στην νήσο Κάλαμο (τοποθεσία Βαθυλιμιόνι). Καμία επέκταση ή τοποθέτηση νέας υδατοκαλλιέργειας, καμία δημιουργία παραγωγικής ζώνης Π.Ο.Α.Υ. ή ζώνης υδρανάπαυσης και καμία επέμβαση στο χερσαίο χώρο.


Υπάρχει αρκετός θαλάσσιος χώρος για να χωροθετηθούν οι παραγωγικές ζώνες της ΠΟΑΥ, σε σημεία που δεν ενοχλούν.


Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ.

Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας

Σχόλια

  1. Απορια .. αυτος ο θαλασιος χωρος που ειναι αρκετος και υπαρχει για να γινουν οι παραγωγικες ζωνες ιχθυοκαλιεργειας που δεν θα ενοχλουν όπως αναφερει η επιτροπη αγωνα βρισκεται εντος η εκτος της παρακτιας ζωνης του δημου Ξηρομερου; και που ακριβως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορια .. αυτος ο θαλασιος χωρος που ειναι αρκετος και υπαρχει για να γινουν οι παραγωγικες ζωνες ιχθυοκαλιεργειας που δεν θα ενοχλουν όπως αναφερει η επιτροπη αγωνα βρισκεται εντος η εκτος της παρακτιας ζωνης του δημου Ξηρομερου; και που ακριβως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου