Ξηρόμερο : ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ δράση ζωής, δύναμης και αισιοδοξίας

 
Ο Οκτώβρης τα τελευταία χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. Περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους τη νόσο.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει κάνει άλματα στη θεραπεία του καρκίνου του στήθους. Με σύγχρονες και απόλυτα εξατομικευμένες θεραπείες, ο καρκίνος του στήθους, αν εντοπιστεί στα αρχικά στάδια μπορεί να ιαθεί.

Γι αυτό το λόγο, την Κυριακή 25/10/2020, στις 5.00 στην παραλία Αστακού (θέση Άγκυρα), το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ξηρομέρου και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού διοργανώνει ποδηλατοδρομία για όσες διαθέτουν ποδήλατο και όρεξη, και περίπατο για τις υπόλοιπες και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να στείλουμε δύο μηνύματα.

Το ένα είναι μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες που νοσούν ή που έχουν ήδη νοσήσει, ότι το τέρας του καρκίνου του στήθους μπορεί να νικηθεί. Το δεύτερο είναι το μήνυμα της πρόληψης σε όλες τις γυναίκες. Να κάνουμε ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας, να μην ξεχνάμε την ετήσια μαστογραφία μας, μιας κι όσο νωρίτερα εντοπιστεί η ασθένεια τόσο πιο σίγουρη και ανώδυνη είναι η ίαση.

Σας περιμένουμε όλες σε αυτή τη δράση ζωής, δύναμης και αισιοδοξίας.

Στο τέλος της δράσης στην Άγκυρα θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Τριανταφυλλάκης - Δήμαρχος Ξηρομέρου

Όλγα Πάιρα - Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Αλέκα Κουμέλη - Νηπιαγωγός

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΜΕ ΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΆΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κολλια σταμάτα να γράφεις έχεις γίνει γραφικός αρκετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου