Ανοιχτή Επιστολή του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

 


Αστακός 6.10.2020 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


Ανοιχτή Επιστολή του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

 

ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη
2. Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτριο Οικονόμου
3. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο. Μαυρουδή Βορίδη
4. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μκα. Φωτεινή Αραμπατζή
5. Βουλευτές Νομού Αιτωλ/νιας
6. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη
7. Πρόεδρο K.Ε.Δ.Ε κο.Δημήτριο Παπαστεργίου
8. Δημάρχους Νομού Αιτωλ/νίας - Λευκάδας
9. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κο Παναγιώτη Τσιχριτζή
10. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Θέμα: Όχι στην υπογραφή ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ (Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) των "ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ".

 

Στην επιστολή του αυτή ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για την μη δημιουργία της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό την κινητικότητα και την αγωνία των κατοίκων και των τοπικών φορέων, που αντιδρούν, καθώς και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Διαβούλευσης....


Αναφέρεται γενικότερα στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, που όπως τονίζει, δε συνάδουν με το στρατηγικό στόχο:
1. Tου Χωροταξικού Σχεδιασμού Αειφόρου ανάπτυξης για τον τουρισμό, που έχει εγκρίνει η πολιτεία με το Φ.Ε.Κ 3155/12-12-2013.
2. Με το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδας του 2013.
3. Με το Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο 2016-2020 του Δήμου μας και που είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

 

Τα παραπάνω επιχειρήματα συνοδεύονται με τις έγγραφες επί του θέματος εκθέσεις διακεκριμένων επιστημόνων κ.κ Κατσαρού Νίκου, πρώην προέδρου Ε.Φ.Ε.Τ και του καθηγητού Δασσενάκη Εμμανουήλ, Δ/ντή Εργαστηρίου Χημείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου:
- Ζητάει την στήριξη των Βουλευτών του νομού Αιτωλ/νίας και όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, ώστε να τύχουν δικαίωσης τα μακροχρόνια αιτήματα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
- Ζητάει από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας την υλοποίηση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου του 2013, για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
- Ζητάει την στήριξη και αλληλεγγύη των Δημάρχων του νομού Αιτωλ/νίας, αφού οι Εχινάδες Νήσοι, η παραλιακή ζώνη Αστακού - Μύτικα, όπως τα Νησιά Καστός και Καλάμος που ανήκουν στο Δήμο Λευκάδας, αποτελούν τα θέρετρα των καλοκαιρινών διακοπών εκατοντάδων δημοτών του Νομού και ιδιαίτερα της πόλης του Αγρινίου.
- Τέλος κάνει έκκληση και ζητάει την στήριξη όλων των κατοίκων του Νομού που έχουν δικαίωμα στην ζωή τους, στις μνήμες τους, στο παρόν τους και στο μέλλον τους. Επίσης ζητάει την στήριξη και όλων των φορέων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι πρωτίστως πρέπει να αναγνωρίσουν την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης παράκτιας ζώνης, σε συνάρτηση με το φυσικό της πλούτο, καθώς και σε συνάρτηση με τις φυσικές και αισθητικές της ισορροπίες και την ζωή της ενδοχώρας.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

 

Σχόλια