Αυτοψία το Σάββατο στην “φάρμα της φρίκης” – νέες καταγγελίες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress.gr και έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες, υπήρξε ενεργοποίηση της τοπικής εισαγγελικής αρχής για το θέμα της φάρμας με τα ζώα, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά στο Αγρίνιο.

Την Πέμπτη η εκπομπή live news του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega δημοσιοποίησε φρικιαστικό video για τις συνθήκες διαβίωσης δεκάδων σκυλιών στο συγκεκριμένο οικόπεδο και προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων πανελλαδικά, χωρίς όμως να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα.

Το video αποτύπωνε ξεκάθαρα βάναυση μεταχείριση των ζώων και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Η αστυνομία δεν είχε πάρει όμως κάποια εντολή και ο δήμος Αγρινίου δήλωνε αδυναμία ελέγχου σε ιδιόκτητο χώρο. Αντίστοιχα και η Φιλοζωική Οργάνωση του Αγρινίου δήλωνε αδυναμία οιασδήποτε εμπλοκής, αφού η Οργάνωση είναι εθελοντική και δεν έχει θεσμικό ρόλο. Παράλληλα, διέψευσε πως η ιδιοκτήτρια της φάρμας έχει κάποια σχέση με την οργάνωση, αν και κατά καιρούς έχει δεχθεί παράπονα πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Μάλιστα σήμερα έγιναν και νέες καταγγελίες στο agriniopress, περί μεταφοράς σκυλιών από την φάρμα χθες το βράδυ. Καταγγελίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν επίσης πως αρκετά σκυλιά φέρεται να μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο στο Αγρίνιο ή και να αφέθηκαν ελεύθερα…

Σε κάθε περίπτωση, η τοπική αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα και πρόκειται να διενεργήσει αυτοψία στον χώρο, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας και είναι άγνωστο εάν έχουν κληθεί και άλλες υπηρεσίες, όπως πχ το υγειονομικό ή κάποια κτηνιατρική υπηρεσία.

Πολίτες πάντως υποστηρίζουν πως η παρέμβαση των αρμοδίων καθυστέρησε με αποτέλεσμα ενδεχομένως, να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

https://www.agriniopress.gr/

Σχόλια