“Κλωτσάνε” μερικοί με τους ελέγχους στις λαϊκές στο Αγρίνιο

 

Δεν φαίνεται να είναι και πολύ λάτρεις των κανόνων και του ελέγχου ορισμένοι στις λαϊκές της πόλης και φυσικά είναι εκείνοι που μετέχουν…ανεπίσημα σε αυτές, κάτι σαν… γκεστ σταρς!

Το βιώνουν το φαινόμενο στο πετσί τους μαγαζάτορες και γείτονες που βλέπουν έξω από την πόρτα τους να αναπτύσσονται τέντες, σκάλες και καρεκλάκια από την νύχτα μέχρι το επόμενο μεσημέρι και να μην αφήνουν ούτε διάδρομο ανεκμετάλλευτο. “Δεν μπορώ να ανοίξω το μαγαζί μου”, μας έλεγε καταστηματάρχης, εξηγώντας ότι η λαϊκή δεν είναι κανονικά εκεί, απλά πλανόδιοι την πάνε μέχρι όπου θέλουν και ούτε λόγος για αποστάσεις.

Συν το απίθανο φαινόμενο με τα αυτοκινούμενα γεμάτα δύστυχα πουλιά στοιβαγμένα μέσα που τα πουλάνε… περαστικοί από την πόλη. Όλοι αυτοί πάνε κι έρχονται και φυσικά μάσκα δεν βάζουν με τίποτε.

Κλιμάκια του δήμου Αγρινίου είχαν κάνει πολλούς ελέγχους την περασμένη εβδομάδα και αυτό δεν ενθουσίασε κάποιους. Έσπασαν μετά τα τηλέφωνα των υπευθύνων που τους ζητούσαν και τα ρέστα γιατί ζητιούνταν αποστάσεις και μάσκες και έπεσα και μερικά πρόστιμα: “μας έκανες έλεγχο, γιατί τι κάναμε, να μην πουλήσουμε κι εμείς, κλέφτες θα γίνουμε;” κλπ, κλπ. Τα γνωστά.

Ελπίζουμε να συνεχίσουν οι έλεγχοι αυστηρότατα γιατί κάποιος πρέπει να τους πει ότι σέρνεται πανδημία! Α, και μερικοί υπάλληλοι καλό είναι να μην… αρρωσταίνουν πάντα όταν μαθαίνουν την προηγούμενη πως πρέπει να πάνε σε κάποια λαϊκή για έλεγχο!

η συντακτική λαϊκή μονάδα

https://www.agriniopress.gr

Σχόλια