Οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου αγωνιούν αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό για πόση και μαγείρεμα Ο νέος Αντιδήμαρχος ύδρευσης σε μια πράγματι αξιέπαινη προσπάθεια από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του προχώρησε σταδιακά στο καθαρισμό και χλωρίωσης όλων των δεξαμενών ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου.

Για το λόγο αυτό απαγορεύτηκε η κατανάλωση του νερού τόσο ως πόσιμο όσο και για μαγείρεμα, μέχρις ότου έχουμε τις νέες μετρήσεις ποιότητας του νερού.
Από τις έως τώρα νέες μετρήσεις ποιοτικού ελέγχου του νερού ύδρευσης όπως πραγματοποιούνται σταδιακά και μετά το καθαρισμό και χλωρίωση των δεξαμενών ύδρευσης ανά Τ.Κ. προκύπτει ότι το νερό μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για πόση και για μαγείρεμα;
ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια


  1. Μα ασφαλώς αφού το νερό σε όλες τις πηγές του Δήμου είναι κατάλληλο ,από την στιγμή που γίνεται ο καθαρισμός των δεξαμενών επιμελώς δυο φορές τουλάχιστον τον χρόνο είναι κατάλληλο προς πόσην ,απλά η χλωρίωση είναι απαραίτητη γιατί το προβλέπουν οι υγειονομικοί κανονισμοί .Για την χλωρίωση όπως προβλέπουν οι κανονισμοί απαιτούνται 15 έως 20 τόνοι χλώριο τον χρόνο .

    Αυτά αποτελούν αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να πίνουν νερό από την βρύση .
    Μόνο το νερό του κάτω Καραϊσκάκη έχει πρόβλημα ,του οποίου την λύση έχω προτείνει επανειλημμένα .
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου