Απεβίωσε ο Ξηρομερίτης Μπάμπης Τσελεπής ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του Ξηρομέρου

                      

Ο Ξηρομερίτης Μπάμπης Τσελεπής ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών 
 
Ο Μπάμπης Τσελεπής γεννήθηκε στον Πρόδρομο Ξηρομέρου 30 Δεκεμβρίου 1946  όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων στο Αγρίνιο, η ζωή του επιφύλασσε περιπέτειες που μόνο με Μυθιστόρημα θα μπορούσαν να συγκριθούν..... 

Μετά την αποφοίτησή του, κατατάχθηκε στον Ελληνικό στρατό σε μία περίοδο που το τυραννικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 ήταν στην εξουσία. 

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 12.00 στο Νεκροταφείο του Αμαρουσίου.

Ακολουθεί ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του δημοσιογράφου Θανάση Μπίκα, φίλος του εκλιπόντος:
 
Αγωνιστής. Επιβλητική φυσιογνωμία. Ευθυτενής. Με κοφτερό βλέμμα και στομφώδη λόγο. Με οξεία αντίληψη και πνευματική διαύγεια. Ένας γνήσιος, παλιάς κοπής Ξηρομερίτης. Μια ιστορική μορφή του τόπου μας.

Από μικρό παιδί στην αγροτική βιοπάλη του Προδρόμου Ξηρομέρου, έδωσε αγώνες, σε δύσκολους καιρούς, θυσιάζοντας τα καλύτερά του χρόνια για τα δημοκρατικά του φρονήματα.

Βίωσε τα σκληρά βασανιστήρια της σκοτεινής επταετίας. Άντεξε στο σκοτεινό κολαστήριο του Γεντί Κουλέ. Έζησε 2.329 μέρες στο σκοτάδι!

Δεν λιγοψύχησε, δεν λιποτάκτησε, βγήκε ξανά στο ξέφωτο της ζωής. Ακούραστος και αεικίνητος με έμφυτο το αίσθημα της προσφοράς για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, συνέχισε να παλεύει έως και το τέλος του για το αγαπημένο του Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία, για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

Σε ευχαριστώ για όσα μου εμπιστεύτηκες, για όσα μου μετέδωσες! Θα σε θυμόμαστε για την καλοσύνη και το ήθος σου, θα σε κρατάμε ζωντανό, όσο αντέχει η μνήμη μας!



https://www.facebook.com/thanasis.bikas/posts/10218449741774584

Σχόλια