Ερώτηση προς τον Δήμο Ξηρομέρου: Ποιος είναι υπεύθυνος για τους εργαζόμενους απο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ;

 


Τον τελευταίο καιρό ,με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ,έχουν ενισχυθεί νευραλγικές υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου .

Σε καθημερινή βάση , στα όρια του Δήμου αντικρίζεις αυτούς τους συνανθρώπους μας να εκτελούν το έργο που τους έχει ανατεθεί από τους αρμόδιους του Δήμου μας .
Θα θεωρήσω αυτονόητο πως για τους εργαζόμενους, που τα καθήκοντα τους περιλαμβάνουν τη χρήση εξοπλισμού μηχανημάτων και εργαλείων , έχει διαπιστωθεί από τον Δήμο πως έχουν την κατάλληλη γνώση και εμπειρία για την ασφαλή χρήση και λειτουργία τους . 

Και αν δεν είχαν την απαραίτητη γνώση με την πρόσληψη τους , ο Δήμος τους παρείχε την υποχρεωτική εκπαίδευση εκμάθησης τους , παρέχοντας τους φυσικά και τα απαραίτητα Μ.Α.Π για την ασφαλή τέλεση των καθηκόντων που τους ανατίθεται ,μα και για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου .
Λογικά θα υπάρχει και κάποιος επόπτης ,αιρετός η υπάλληλος του Δήμου, ώστε να επιβλέπει τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί αλλά και για την ασφαλή χρήση των μηχανημάτων του Δήμου.

Ερωτώ λοιπόν , σε περίπτωση ζημίας σε ιδιωτική περιουσία πολιτών ,που θα προκαλέσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με την χρήση των μηχανημάτων του Δήμου, ποιος ευθύνεται να αποζημιώσει τον πολίτη ;
Που θα πρέπει να απευθυνθεί ο ζημιωμένος πολίτης για να βρει το δίκιο του ;

ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια