ΒΕΛΟΥΤΣΑ : Η δική μας αλήθεια για τις αυξήσεις στο νερό ...

 


Δυστυχώς παρά τον πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκαν για την ύδρευση το δίκτυο ,οι δεξαμενές ,τα αντλιοστάσια βρίσκονται επιεικώς σε απαράδεκτη κατάσταση.

Οι ευθύνες βαρύνουν αναλογικά αφενός τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που διαχειρίστηκαν σε εναλασόμενους ρόλους από διάφορες θέσεις ευθύνης την τύχη αυτού του τόπου, αφετέρου και την ίδια υπηρεσία που δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς ως όφειλε στις υποχρεώσεις της .
Οι συνεχώς εμφανιζόμενες βλάβες του δικτύου και των αντλιοστασίων ,πέραν της εμφανούς αδυναμίας για απρόσκοπτη παροχή νερού στους δημότες επιβάρυνε συνεχώς και τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου εμφανίζοντας αδικαιολόγητα ετησία υπερβολικά υψηλά οικονομικά ελλείμματα
Οφείλουμε βέβαια να θυμηθούμε ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή παράδωσε ένα δήμο με ορατό το κίνδυνο της χρεοκοπίας , αφού πέραν της σύναψης του γνωστού υψηλού δανείου , άφησε και σημαντικές οικονομικές αφανείς εκκρεμότητες προς τρίτους.
Η νέα Δημοτική Αρχή υπό τον κ Τριανταφυλλάκη έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το νοικοκύρεμα του Δήμου και την αποφυγή της επιτήρησης και χρεοκοπίας του Δήμου .
Μείωσε καθοριστικά τις δαπάνες ύδρευσης και αποδεδειγμένα εξορθολόγισε αφενός τις διαδικασίες αφετέρου το λειτουργικό κόστος του Δήμου
Επειδή όμως ο κ Τριανταφυλλάκης δεν είναι ο μάγος Χουντίνι εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκε στην αύξηση των παγίων του νερού ύδρευσης προκειμένου να δύναται να "κλείσει" τον προυπολογισμό του Δήμου
Στην πραγματικότητα μετακύλησε το δάνειο της απερχόμενης δημοτικής αρχής στις πλάτες των δημοτών με ορίζοντα εξόφλησης την τετραετία συγκεκριμένα 7000 παροχές Χ 40 ευρώ ετησία αύξηση Χ 4 έτη = 1.120.000 ευρώ!
Δυστυχώς όμως τα συνεχή προβλήματα στην ύδρευση ξεπέρασαν πολλάκις τις δυνατότητες των αρμοδίων με αποκορύφωμα την ανεπιτυχή αλλά καταδικαστέα από όλους προσπάθεια εφαρμογής πρακτικών ολοκληρωτισμού (με περιπολικά και αστυνόμους) για την άσκηση της πολιτικής τους στην ύδρευση .
Στα οξυμένα ήδη προβλήματα της ύδρευσης με τις συνεχείς βλάβες και διακοπές νερού κυρίως στον Αστακό ,προστέθηκε ένα εξίσου σημαντικό η παρεχόμενη ποιότητα του νερού στις Τ.Κ.
Η Διεύθυνση Υγιεινής μετά από ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο του νερού διαπίστωσε την ακαταλληλότητα του ,για πόση και μαγείρεμα σε αρκετές Τ.Κ. Δυστυχώς αν και όφειλαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.
Σήμερα οι δημότες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα πάγια για το νερό που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πόση και για μαγείρεμα.
Αφορμή βέβαια γι αυτή την ανάρτηση αποτέλεσε η προσπάθεια στρέβλωσης της πρόσφατης ανάρτησης μας για τις αυξήσεις στο νερό από ένα άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που συν- παραθέτει τις εν καιρώ απόψεις των δημοτικών παρατάξεων . Ο καθείς όπου ετάχθη.
Εμείς έχουμε επιλέξει να σταθούμε από την πλευρά των δημοτών, να παραθέτουμε τις δικές τους απόψεις και όχι των παραγόντων και των δημοτικών παρατάξεων
Το ερώτημα που πλανάται πλέον είναι..
Αν είναι πρωτίστως νόμιμο αλλά και ηθικό ο Δημότης Ξηρομέρου να πληρώνει (και μάλιστα αυξημένα πάγια ύδρευσης) για το νερό ύδρευσης που αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για πόση και για μαγείρεμα
Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στο σημερινό Αντιδήμαρχο που καλοπροαίρετα με ήθος και αξιοπρέπεια εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων , αναζητώντας ουσιαστικές λύσεις, με διάλογο και συνεργασία χωρίς να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το "χαλί"

Σχόλια