Αγρίνιο: Βρίσκονταν σε καφέ όταν τους ενημέρωσαν πως έχουν Covid!

Τουλάχιστον δυο περιπτώσεις συμπεριφοράς που δεν συνάδει και τόσο με την ατομική ευθύνη , έχουν έρθει σε γνώση της στήλης τις τελευταίες μέρες.

Και οι δυο έχουν να κάνουν με την στάση συμπολιτών μας, που αν και ύποπτοι για έκθεση στον κορωνοϊό, δεν άλλαξαν καθόλου τις συνήθειες τους, ακόμη και για λίγες μέρες.

Πρόκειται για άτομα, που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, είχαν προχωρήσει σε μοριακά τεστ και ανέμεναν τα αποτελέσματα, κάτι που συνήθως συμβαίνει σε μια με δυο ημέρες.

Οι συγκεκριμένοι όμως, δεν άλλαξαν καθόλου τις συνήθειες τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έλαβαν τα τηλεφωνήματα για την θετικότητα των περιπτώσεων τους, ευρισκόμενοι σε καφετέριες, απολαμβάνοντας το καφεδάκι τους με την παρέα τους, σα να μην συνέβαινε τίποτε!

 Δεν μπήκαν με δυο λόγια στον κόπο να υιοθετήσουν μια οικειοθελή καραντίνα, να περιμένουν δηλαδή για δυο μέρες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες και υποβλήθηκαν, γνωρίζοντας μάλιστα πως ήταν ύποπτες περιπτώσεις. Έτσι, έθεσαν σε κίνδυνο έναν απροσδιόριστο αριθμό ατόμων, με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες.

Αυτός ο τρόπος σκέψης, αυτή η κοινωνική συμπεριφορά ίσως δεν οφείλεται στην αδιαφορία τελικά, αλλά σε έναν “αρρωστημένο” εγωισμό που θα τον πληρώσουμε όλοι…

https://www.agriniopress.gr

Σχόλια