Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται – Αναπόφευκτο το lockdown στη Θεσσαλονίκη

 

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού θα ανακοινώσει η κυβέρνηση – Ερχεται lockdown στη Θεσσαλονίκη

Τα 1.547 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, δείχνουν ότι κινούμαστε σε ρυθμό επιθετικής αύξησης και το lockdown είναι αναπόφευκτο για τη Θεσσαλονίκη. Αν η πορεία του κορονοϊού συνεχίσει να είναι επιθετική, τότε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν έτοιμα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλωστε, πολλά θα κριθούν την Πέμπτη, καθώς συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι να χαμηλώσει η ένταση της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης, προκειμένου να μην μιλά πολύ δυνατά ο κόσμος και να μην πλησιάζουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο για να ακουστούν. Επίσης, συζητείται να κλείνει νωρίτερα η εστίαση και ιδίως για τη Θεσσαλονίκη συζητείται και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός περιφέρειας.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σημειώθηκε σε Αττική και Θεσσαλονίκη με 419 και 384 αντίστοιχα. To ρεπορτάζ του ethnos.gr που έκανε λόγο για δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού επιβεβαιώθηκε.

Την ίδια ώρα οι Σέρρες έχουν και αυτές τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 158 κρούσματα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 προέρχονται από δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ

Παράλληλα διψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στη Δράμα (34), στον Έβρο (26), στην Ημαθία (12), στην Καβάλα (13), στην Καστοριά (15), στην Αχαΐα (10), στο Κιλκίς (13), στα Ιωάννινα (51 εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστή συρροή), στη Λάρισα (61 εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές), στη Μαγνησία (10 εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, στην Πέλλα (34), στην Πιερία (18).

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια