Παγκόσμια ημέρα διαβήτη το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και στο άμεσο μέλλον.

 

astakos metrisi sakxaroy 
Αστακός, 12.11.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έχει καθιερωθεί ως μία παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και την θεραπεία της πάθησης αυτής. Η 14η Νοεμβρίου μας υπενθυμίζει την συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη ήδη από πολύ μικρές ηλικίες και την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και πρόληψης. Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ορθής διαχείρισης της πάθησης.
Η καθυστερημένη διάγνωση του διαβήτη συνεπάγεται ότι ο ασθενής θα επωμιστεί τις συνέπειες τουλάχιστον μίας επιπλοκής μέχρι να διαγνωστεί επίσημα με την πάθηση. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ένας σωστός τρόπος ζωής, αποτελούμενος από καλή φυσική κατάσταση, και υγιεινή διατροφή, καθώς και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αποδεικνύεται ότι αποτελούν σημαντικά προληπτικά μέτρα.
Στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Wellion παγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις ζαγχάρου και συμβουλές στους πολίτες του Δήμου μας.
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπούσε στην ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν την προαγωγή υγείας και την πρόληψη νοσημάατων μείζονος σημασίας
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη αλλά και της πρωτοφανούς υγιειονομικής κρίσης την οποία διανύουμε ο Δήμος μας, εξακολουθεί να έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων πρόληψης αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο και πρόγραμμα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες την ενίσχυση και την υιοθετηση καλών πρακτικών και υγιειών συμπεριφορών που αποσκοπούν στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια