Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας : Οχι στο κλείσιμο των τραπεζών Πειραιώς και Εθνικής στην Βόνιτσα .

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πολύ λύπη πληροφορηθήκαμε τον σχεδιασμό να κλείσει τόσο το υποκατάστημα της Τράπεζάς Πειραιώς όσο και της Εθνικής Τράπεζας στην Βόνιτσα.

Σας γνωρίζουμε ότι ως δημοτική αρχή κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμβάλουμε ώστε όχι μόνο να ανασταλεί προς το παρόν η απόφαση, αλλά να διατηρηθεί μόνιμα το κατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ καθώς και της ΕΘΝΙΚΗΣ στη Βόνιτσα.

Γνωρίζουμε τη κατάσταση που επικρατεί στη Ελλάδα με τα προγράμματα εθελουσίας των Τραπεζών καθώς και το κλείσιμο των  υποκαταστημάτων που εκφράζει την τάση συρρίκνωσης που διαμορφώνεται στον τραπεζικό τομέα πράγμα που επιταχύνεται με την κρίση του κορωνοϊού.

Ως Δήμος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο θα καθορίσουμε τις επιπρόσθετες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να μην υποβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας.

Μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει μία δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής, καθώς τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα είναι τα μοναδικά στην περιοχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και μέχρι την Κοινότητα Μύτικα, νήσος Κάλαμος –Καστός του όμορου Δήμου Ξηρομέρου.

Τα συγκεκριμένα εξυπηρετούν τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων των Βόνιτσας αλλά ολόκληρου του Δήμου μας, και εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο αγρότες, καθώς αποτελεί υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας η μεν, επαγγελματίες της περιοχής και σημαντικός αριθμός ατόμων τρίτης ηλικίας για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής αλλά καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Σας γνωρίζουμε ότι η εθνική τράπεζα είναι η τράπεζα που ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας πραγματοποιεί σχεδόν όλες τις συναλλαγές του.

Οι πελάτες της Τράπεζας που κατοικούν στην περιοχή θα αναγκάζονται να μετακινούνται και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις (από 20 έως 50 χιλιόμετρα) εκτός νομού, με έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης και να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα πλησιέστερα καταστήματα της τράπεζας.

Επίσης το αίτημά μας για μη κλείσιμο του υποκαταστήματος Βόνιτσας ενισχύουν και οι μεγάλες επενδύσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας όπως το Αεροδρόμιο Ακτίου (fraport), υποδομές όπως η ολοκλήρωση του άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, Βόνιτσας – Λευκάδας, καθώς και επενδύσεις ως προς τον Τουρισμό ( δύο Μαρίνες, Ξενοδοχειακές Μονάδες, resort).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχόλια