Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού

O Μητροπολίτης εξηγούσε προ καιρού γιατί ο κορωνοϊός δεν…κολλάει με την Θεία Κοινωνία

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ενώ κάλεσε τους πιστούς να φοράνε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών.

Ο κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ίωσης και υποβλήθηκε σε τεστ Covid-19 το οποίο βγήκε θετικό.

Ο μητροπολίτης Ιερισσού θα μείνει σε καραντίνα ενώ και τα γραφεία της μητρόπολης δεν θα λειτουργήσουν για διάστημα 14 ημερών.

Στο βίντεο που ακολουθεί -και σχολιάζεται στα social media- ο Μητροπολίτης εξηγούσε προ καιρού γιατί ο κορωνοϊός δεν…κολλάει με την Θεία Κοινωνία και στην εκκλησία:

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται μάλιστα ότι ο Σεβασμιότατος βρίσκεται ήδη σε καραντίνα.

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού

«Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού ανακοινώνει ότι από χθες, Παρασκευή 30η Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ιώσεως.

Υπεβλήθη, λοιπόν, στο τεστ του COVID – 19 και ευρέθη θετικός.

Κατόπιν τούτου ο Σεβασμιώτατος παραμένει σε καραντίνα καθώς οι ιατροί του τον συνεβούλευσαν, και φυσικά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς ο Ε.Ο.Δ.Υ. ορίζει για τον κορωνοϊό, θα παραμείνουν κλειστά επί δεκατετραήμερο, προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Η έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού είναι η εξής: Να προσέχετε τους εαυτούς σας, να φοράμε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών άπαντες και ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεί όλους να προσεύχεσθε υπέρ αὐτού, όπως και εκείνος δέεται υπέρ υμῶν».


 protothema.gr

Σχόλια