Αστακός: Συνάντηση για την ΠΟΑΥ-συμφώνησαν ότι διαφωνούν

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Αστακό, η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξηρομέρου, με τον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων και από τις δυο πλευρές, σε μια προσπάθεια εύρεσης κοινής και αποδέκτης λύσης του προβλήματος.

Τη συζήτηση άνοιξαν οι εκπρόσωποι του Φ.Δ., γνωστοποιώντας τη βούληση τους για δημιουργία ΠΟΑΥ στις Εχινάδες Νήσους και στις Δυτικές ακτές της Αιτω/νίας (παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα).

Στους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης, μεταφέρθηκε το σαφέστατο αίτημα, της Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, ότι στην παράκτια έκταση από Αστακό έως Μύτικα, θα πρέπει να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς τοποθέτηση νέων μονάδων, επεκτάσεων ή μετεγκατάστασεων, δηλαδή χωρίς θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Υπήρξε και καταγράφηκε διάσταση απόψεων με τον Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος επιμένει στη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ και στη παράκτια ζώνη.

Η Επιτροπή Αγώνα , σύμφωνα με την ανακοίνωση της, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ως την τελική δικαίωση των αιτημάτων της, που αποτελούν αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.

https://www.agriniopress.gr

Σχόλια