Ο Αστακιώτης Κωνσταντίνος Λίχνος διακρίθηκε σε σειρά πανελλαδικών λογοτεχνικών διαγωνισμών

 

Ο Αστακιώτης μας Κωνσταντίνος Λίχνος διακρίθηκε φέτος σε σειρά πανελλαδικών λογοτεχνικών διαγωνισμών στις κατηγορίες του διηγήματος, του δοκιμίου, του παραμυθιού και του μυθιστορήματος.

Κέρδισε το 1ο βραβείο για το δοκίμιο του “Περί λογοτεχνικής κριτικής και δοκιμιογραφίας” (https://tinyurl.com/yym3o65r) στον 20ο πανελλαδικό λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ε.Τ.Ε.Π.Κ, ενώ για το ίδιο έργο του απέσπασε το δεύτερο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό του λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος (https://tinyurl.com/y5uamzmd). Το 2ο βραβείο κέρδισε και στον 20ο Πανελλαδικό διαγωνισμό της Ε.Τ.Ε.Π.Κ για το παραμύθι του “Ο μικρός Κάστορας” (https://tinyurl.com/yym3o65r).

Το 1ο βραβείο κέρδισε- όπως ανακοινώθηκε στις 18 Νοεμβρίου- και στην μεγάλη κατηγορία του μυθιστορήματος ενήλικων για το μυθιστόρημα του WWW.Dialogos.gr. To βραβείο αυτό συνοδεύονταν με το έπαθλο της έκδοσης (Θα εκδοθούν, θα κυκλοφορήσουν και θα παρουσιαστούν τα 3 πρώτα μυθιστορήματα και οι τρεις πρώτες νουβέλες του διαγωνισμού – ξεχωριστές εκδόσεις, όχι ανθολογίες. ).

Ο Κωνσταντίνος Λίχνος γεννήθηκε στην Πάτρα, με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας όπου και διέμεινε μέχρι να φύγει για σπουδές στις Σέρρες και να αποφοίτησε ως Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών. Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε εντατικά από μικρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια διακρίθηκε σε διάφορους πανελλαδικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ πολλά δοκίμιά και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά (Π.χ. Λογοτεχνικό Βήμα) καθώς και σε ιστολόγια του διαδικτύου λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.

Το Διήγημα του “Οι πορτοκαλιές” εκδόθηκε το 2018 από τον Εκδοτικό οίκο Σύγχρονη εποχή και το διήγημά του Επιδημική κρίση εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Άπαρσις το 2019 στο συλλογικό έργο “Διηγήματα του εγκλεισμού”.

Το 2018 απέσπασε για το διήγημα του “Οι πορτοκαλιές” Γ’ βραβείο διηγήματος στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διεξήγαγε η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού 2018 καθώς και το Γ’ βραβείο διηγήματος στο Διαγωνισμό Λογοτεχνικού Έργου που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ το 2018, με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ (https://tinyurl.com/y2czkcl3).

Το 2019 πέτυχε συνολικά 10 πανελλαδικές διακρίσεις στις κατηγορίες του Δοκιμίου και του Διηγήματος. Το Δοκίμιο του “Ο ρεαλισμός του εξωπραγματικού” κέρδισε το Α’ βραβείο Δοκιμίου στον Παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ (https://www.epok.gr/2019/05/9-2018_7.html), Α’ βραβείο Δοκιμίου στον 19ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου (Ε.Τ.Ε.Π.Κ.) καθώς και έπαινο στον στον ΛΕ´ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό από το Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός και έπαινο στον 38ο Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (https://tinyurl.com/y3pz729o).

Το διήγημα του “Νόστος” απέσπασε Έπαινο στην κατηγορία του Διηγήματος στον Παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ καθώς και στον 9ο πανελλαδικό διαγωνισμό που προκηρύχτηκε απο την Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού (https://tinyurl.com/yjxl8z7c).

Σε μια εποχή που χρησιμοποιείται κατά κόρων η πρακτική της αυτοέκδοσης και ο καθένας μπορεί να μισθώσει έναν εκδοτικό οίκο για να εκδώσει το οποιοδήποτε λογοτεχνικό έργο. Ο Κων/νος Λίχνος ακολούθησε τον μακρύ και δύσβατο δρόμο της καταξίωσης του λογοτεχνικού του έργου μέσα από τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς τους κριτικούς και τις δημοσιεύσεις σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Για το σύνολο των διακρίσεων, το έργο και την ενεργή του παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς του απένειμε το ειδικό «Βραβείο Πεζογραφίας ”Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” (https://kefalosperiodiko.blogspot.com/2019/10/2019_95.html).

Σχόλια


  1. Θερμά συγχαρητήρια φίλε Κώστα για την διάκριση .!!!
    Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και να έχει καλή εμπορική επιτυχία ,την οποία θα χρειαστείς για να μπορέσεις να συνεχίσεις απερίσπαστα την συγγραφή ,στην οποία έχεις σπουδαίο ταλέντο .!!!
    Με εκτίμηση και φιλικές ευχές
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου