Έδωσε τα ρέστα της η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου !!!!

 

Έδωσε τα ρέστα της η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου !!!!
Η μεγάλες Αλήθειες που αρχίζουν να ενοχλούν όταν συζητιούνται .....

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  με τηλεδιάσκεψη  το διοικητικό συμβούλιο του Δήμου  Ξηρομέρου με 14 θέματα ημερήσιας διάταξης και 4 εκτός ημερησίας .

Στο δημοτικό συμβούλιο συμμετείχαν 19 δημοτική σύμβουλοι επί συνόλου 27 και ο Δήμαρχος .

Από την δημοτική αρχή απουσίαζαν ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Φίλιππος Σαμαλέκος

Από την Παράταξη δυνατό Ξηρόμερο απουσίαζαν ο κ. Ηλίας Κακούρης , Θεόδωρος Λιβάνης  ο κ. Παναγιώτης Γαζέτας, ο κ. Θωμάς Ρετούλης και ο κ.Θωμάς Καρφής .

Από την παράταξη του κ Στάικου απουσίαζε ο κ. Στέλιος Παπαναστάσης, και ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Από την παράταξη του κ Κομπλίτση ήταν παρόντες και ου δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Στην πλειοψηφία των θεμάτων είχαμε ομόφωνες αποφάσεις.


Να αναφέρουμε οτι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους αρχηγούς των δυο παρατάξεων κυρίων Γαλούνη και Σταικου και άλλων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα  σε τοποθέτηση του ο κύριος Γαλούνης υπογράμμισε ότι  η παράταξη του κάνει αντιπολίτευση ουσιαστική και θεσμική, στηρίζει αυτά που είναι σε σωστή κατεύθυνση και καταψηφίζει  αυτά που είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Εξέφρασε την δυσαρέσκεια του ως προς την μη αναφορά του δημάρχου για το έργο που άφησε η παράταξη του σαν παρακαταθήκη  στην νέα δημοτική αρχή.

Ανέφερε ότι μπήκε σε πάρα πολλές δράσεις όπως με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης της πόλης του Αστακού που δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται, το παραλιακό μέτωπο του Αστακού με το ποσό των ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες , ο δρόμος για την Τ.Κ. Μπαμπίνης , ο δρόμος για την Παναγία την Φανερωμένη που το έργο δημοπρατήθηκε τώρα, τα πεντακόσια χιλιάρικα για Παλαιομάνινα  αγροτική οδοποιία , για οχήματα που αγοράστηκαν επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής , το γήπεδο της Τ.Κ. Μύτικα , το γήπεδο της Τ.Κ. Κανδήλας, την δημοπράτηση δύο σχολείων στην Τ.Κ. Μύτικα και πάρα πολλά άλλα έργα  .

Τόνισε ότι είναι λυπηρό ότι ένας νέος δήμαρχος να μην αναφέρεται στην  παρακαταθήκη που παρέλαβε το μόνο που ξέρει να κάνει σωστά ο κύριος Τριανταφυλλάκης είναι να ρίχνει λάσπη και μόνο λάσπη για την παράταξη του.

Ανέφερε ακόμη σαν παράδειγμα ότι επί ένα μισό χρόνο  την ανικανότητα της δημοτικής αρχής για την μη δημοπράτηση από το λιμενικό ταμείο δύο πλωτών εξεδρών στον Αστακό.

Από την πλευρά του ο Κύριος Τριανταφυλλάκης ισχυρίστηκε ότι του είπαν ότι από την Αιτωλική αναπτυξιακή χάθηκαν 100.000 ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

 Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στην συζήτηση του  4ου Θέματος  που αφορούσε άλλη μια αναμόρφωση του προυπολογισμού μέσα στο έτος 2020   το θέμα πέρασε με 12 θετικούς ψήφους  και  7 όχι των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης .

Συγκεκριμένα υπήρξαν καταγγελίες από την αντιπολίτευση ότι η εν λόγο αναμόρφωση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των απευθείας αναθέσεων.

Ο κ Γαλούνης τόνισε ότι μπορούσαν όλα αυτά να γίνουν με μελέτες και να γίνει δημοπράτηση και επικαλέσθηκε την δέσμευση του Αντιδημάρχου κυρίου Παναγιώτη Τζαχρήστα ότι θα γινόταν δημοπρασίες για τα χρήματα των σχολικών μονάδων και των κάλεσε να τηρήσει την δέσμευση του .

Ο κύριος Παναγιώτης Σταικος κατήγγειλε ότι οι απευθείας αναθέσεις που γίνονται είναι μόνο στα χαρτιά και τα οκτάμηνα καθαρίζουν κόβουν τα δέντρα και μηχανήματα του δήμου εργάζονται στις αναθέσεις που κάνει η δημοτική αρχή.

Ο κύριος Σταικος προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία ότι η δημοτική αρχή έχει μαύρα ταμεία και από εκεί μπορεί και πληρώνει διάφορες υποχρεώσεις και ανέφερε ότι έχει στοιχεία φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα λεγόμενα του .

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου κυρίου Τριανταφυλλάκη που κάλεσε τον κύριο Σταικο να ανακαλέσει αυτά που είπε σε διαφορετική περίπτωση θα του υποβάλλει μήνυση .

Έντονη και η αντίδραση του κυρίου Ελευθέριου Μαντζαρη που ζήτησε από τον πρώην δήμαρχο Αστακού κύριο Σταικο να δώσει ονόματα και στοιχεία αν έχει σε διαφορετική περίπτωση να ανακαλέσει.

Η διαπίστωση μας είναι ότι ήταν ένα έντονο δημοτικό συμβούλιο με μια αντιπολίτευση που δείχνει να αρχίζει να συνέρχεται και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Ενδιαφέρον είναι να ακούσετε τα ηχητικά που θα αναρτηθούν σε λίγες μέρες, και από εκεί να βγάλετε τα συμπεράσματα σας .


Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΚΗΦΗ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΗΦΗ ΑΛΛΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντακόσιες χιλιάδες η δυο τελευταίες αναμορφώσεις όλες με απευθειας ανάθεση ..
    Ντροπή ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Το μεγάλο φαγοπότι της παρέας του Γιαννάκη με τις απευθείας αναθέσεις .θέλουν όμως με τις αναμορφώσεις το μισού εκατομμυρίου ευρώ να συνεχίσουν το πάρτι .
    Έφαγαν όμως σφυροκόπημα και από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Θα τον ακούσεις τον θόρυβο που θα κάνουν οι χειροπέδες μέχρι το τέλος της τετραετίας τους αν δεν τον άκουσες προχθές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <<< Στα γραφεία των κρεμασμένων δέν μιλάνε για σκηνή >>>
    διασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επίσης μη ξεχνάς νατι αθόρυβο αλκα μπορεί και να
    υιρυβηυεία :
    4 δημοτικές παράξεις της αντιπολίτευσης είναι
    Και ΌΧΙ 3.
    γράφτο καλά στο μυαλουδάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνδημότη 12:09
    άσε τις πολιτικές "πονηριές "
    στην άκρη και προσγειωσου
    διότι "εκτίθεσαι δεόντως"
    οι δημοτικές παρατάξεις
    του δήμου δεν ασκούν ενιαία αντιπολίτευση.
    Για Παράδειγμα είναι άλλο
    η δημοτική παράταξη του δήμου : "Λαίκή Συσπείρωση "
    Και άλλο είναι η δημοτική παράταξη Σταικου
    και η ημοτική παράταξη
    του Γαλούνη
    Και άλλη Είναι η δημοτική παράταξη .
    "Συμπολιτεία Ξηρομεριτών "
    να αναφέρεις λοιπό ν μόνο την δημοτική σου παράταξη.
    Όταν γράφεις σχόλια.
    κατανοητός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και το πάρτι καλά κρατεί ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου