Καλλιθέα: Σύλληψη «οπλουργού» – Πουλούσε όπλα στη «μαύρη» αγορά

 


Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 50χρονο, ο οποίος εισήγαγε όπλα από το εξωτερικό και στη συνέχεια του πουλούσε στη μαύρη αγορά

Ένα μίνι οπλοστάσιο έκρυβαν τα δύο σπίτια και ένας χώρος στάθμευσης και αποθήκευσης στην Καλλιθέα, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στη σύλληψη ενός 50χρονου, παλιού γνώριμου των Αρχών για ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν για τη δράση του 50χρονου, σύμφωνα με τις οποίες «ειδικευόταν» στις εισαγωγές όπλων από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο 50χρονος έκανε μετατροπές στα όπλα και στη συνέχεια τα πουλούσε στη «μαύρη» αγορά.

Μάλιστα, ζητήθηκε συνδρομή από την Αστυνομία της Σλοβακίας - χώρα από την οποία έφερνε στην Ελλάδα τα όπλα τύπου «flobert» - για να διακριβώσουν τον τρόπο δράσης του 50χρονου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του έστησαν ενέδρα έξω από κατάστημα ταχυμεταφορών και μόλις τον είδαν να βγαίνει με δέμα που μόλις είχε παραλάβει, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

b2.jpg

ΕΛ.ΑΣ.

Εντός του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οπλοπολυβόλο τύπου flobert, συνοδευόμενο από γεμιστήρες, 100 πλήρη φυσίγγια και 10 ομοιώματα φυσιγγίων. Σε επακόλουθες έρευνες στην μοτοσυκλέτα του, στις δύο οικίες του και σε ειδικό χώρο στάθμευσης – αποθήκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο κρότου, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, πλήθος τμημάτων και εξαρτημάτων όπλων καθώς και παρελκόμενα είδη αυτών, διόπτρα, σιγαστήρας, μαχαίρι και ειδικός εξοπλισμός για επεξεργασία μετάλλων.

Τα πουλούσε στη «μαύρη» αγορά

Από τις παραγγελίες – παραλαβές που βρέθηκαν, διαπιστώθηκε πως ο συλληφθείς δρούσε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο, προχωρώντας σε παράνομη εισαγωγή όπλων και εξαρτημάτων από τις χώρες της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Γερμανίας, τα οποία εν συνεχεία τροποποιούσε και τα μετέτρεπε σε κανονικά πυροβόλα όπλα.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, στο πλαίσιο συνεργασίας με αστυνομικές Αρχές άλλων χωρών και διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του, καθώς και ο εντοπισμός της διαδρομής των όπλων εντός και εκτός χώρας, συνεχίζεται.

https://www.ethnos.gr

Σχόλια